Nieuwsbrief RBC VA #40 (2022-16)

30-04-2022

 

 

 

 

 

 

NIEUWSBRIEF #40 (2022-16)

JAARGANG 13 SEIZOEN 2021 - 2022
 


VAN DE REDACTIE

Reacties en input voor de volgende nieuwsbrief kunt u zoals altijd mailen aan nieuwsbrief@rbcvoetbal.nl. 
 


IN DE MAILBOX

In het kader van de samenwerking met de Feyenoord Academy onderstaande uitnodiging:

Feyenoord stelt 40 gratis kaarten ter beschikking voor de wedstrijd Feyenoord - Ajax in de Eredivisie vrouwen in de Kuip op 14 mei. De belangstelling is dermate groot dat dit aantal kaarten al vergeven is. Personen die ook graag deze wedstrijd bij willen wonen kunnen kaarten à € 5,00 bestellen.

 


REÜNIE 

Het jubileumjaar waarin RBC haar 110-jarig bestaan viert, wordt afgesloten met een grootse reünie. Deze zal plaatsvinden in het Atik Stadion op zaterdag 11 juni vanaf 16:30 uur. 

Het jubileumjaar werd geopend met een drukbezochte wedstrijd tegen de laatste tegenstander van voor het faillissement, FC Dordrecht, en de onthulling van de 'Helden van RBC'. In de thuiswedstrijd tegen Cluzona trad RBC aan in het oorspronkelijke blauw/zwarte tenue uit 1912. Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart voor de organisatie van de reünie op 11 juni. 

Voor deze reünie is iedereen die RBC een warm hart toedraagt van harte welkom: zowel de huidige als voormalige leden, -(jeugd)spelers, -trainers, -vrijwilligers, -supporters, -sponsoren en verder iedereen die zich betrokken voelt bij de club. 

Het inschrijfgeld bedraagt € 20 per persoon; kinderen t/m 12 jaar betalen € 10. Voor dit bedrag kunt u gebruik maken van het buffet en ontvangt u twee consumpties. Het parkeren is gratis.

Gedurende de avond is er een optreden van 'Den Teun'. Daarnaast is er een tentoonstelling van materiaal uit ons rijke clubarchief, worden er film- en videobeelden vertoond en zal er een loterij worden gehouden waarbij diverse RBC-prijzen zijn te winnen. Verder is het natuurlijk de bedoeling om samen herinneringen op te halen onder het genot van een hapje en een drankje en te proosten op de toekomst !

Aanmelden kan t/m 1 juni via reunie@rbcvoetbal.nl. 

We hopen u 11 juni te treffen in het Atik Stadion. Tot dan, tot ziens bij RBC !

 

 


TER INFO

Het Korps Commandotroepen organiseert om de 5 jaar een grote reünie. Dit jaar is als locatie gekozen voor het Atik-stadion. Dit betekent voor ons dat het stadion niet beschikbaar is voor trainingen en wedstrijden van maandag 16 t/m woensdag 23 mei. De thuiswedstrijd van RBC tegen WSC op zondag 22 mei zal niet in het eigen Atik Stadion worden gespeeld, maar bij DOSKO op Sportpark Meilust in Bergen op Zoom. Het stadionveld wordt omgeturnd tot een groot festivalterrein en is daardoor onbespeelbaar. RBC had voorafgaand aan dit seizoen bij de KNVB aangegeven op die datum graag een uitwedstrijd te willen spelen vanwege de geplande reünie. In eerste instantie was daar ook rekening mee gehouden. Maar nadat de speeldagenkalender vanwege de lange voetballoze coronaperiode opnieuw was vastgesteld, bleek de KNVB toch een thuiswedstrijd voor RBC te hebben ingepland. Helaas wilde de KNVB dit niet meer aanpassen en moesten beide ploegen onderling maar een doordeweekse datum zien te vinden. Dit lukte echter niet. Daarom moest RBC uitwijken naar een ander terrein. Gelukkig is DOSKO bereid om RBC op haar accommodatie te ontvangen. Sportpark Meilust is voor RBC geen onbekend terrein. Vanwege de samenwerking met de Regionale Scholengemeenschap 't Rijks was de jeugdopleiding van RBC de laatste twee seizoenen voor het faillissement ondergebracht op het Bergse sportpark.  Voor de trainingen van het 1e en de jeugd en wedstrijden van de jeugdteams wordt voor deze periode naar alternatieve accommodaties gezocht. We hopen hierover binnenkort meer bekend te kunnen maken.

 


VAN DE VOORZITTER (30-04-2022)

Vertrek Ronald Keijzer

Ronald Keijzer heeft besloten zijn activiteiten als bestuurslid neer te leggen. Het bestuur respecteert dat en bedankt hem voor zijn niet aflatende inzet voor RBC de afgelopen jaren.

Extra ALV
Tijdens de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering is afgesproken dat er een extra ALV zou worden georganiseerd om de toekomstplannen met betrekking tot de Voetbalacademie toe te lichten en mede op basis daarvan de contributie vast te stellen voor het komende seizoen. Inmiddels is de datum voor deze extra ALV vastgesteld op maandagavond 16 mei a.s. 
Noteer deze datum dus alvast in de agenda.

Klachtencommissie 
Inmiddels is de klachtencommissie geïnstalleerd en voortvarend aan de slag gegaan om de deadline van 31 mei te realiseren. Het is de bedoeling dat er vóór die datum advies wordt uitgebracht aan het bestuur. De klachtencommissie bestaat uit de volgende mensen:

Voorzitter klachtencommissie: Willy Louwerse. Geen binding met RBC. Afgelopen 3 jaar voorzitter van  atletiekvereniging Thor. Daarvoor gewerkt als mediator, consultant en bankdirecteur. Ook vele jaren als verandermanager.

Lid klachtencommissie: Cees de Jong. In het jaar 2000 gepensioneerd. Behulpzaam in de sociale sector. Werkzaamheden voor een examenniveau voor de onderdelen Arbeidsrecht, Sociale Zekerheid en Loonheffingen

Lid klachtencommissie: Robert Schuurman (1964), eigenaar adviesbureau HRM/Arbeidsvoorwaarden. Maatschappelijk onder meer actief als voorzitter Stichting Sportgala Roosendaal en secretaris Stichting WielerExperience Roosendaal. Geen formele binding met RBC Roosendaal.

VOAB-RBC

Helaas bracht de wedstrijd tegen RBC niet wat we vurig hadden gehoopt. De competitie is echter nog niet voorbij en voetbal blijft voetbal. Uithuilen en voortvarend de draad weer oppakken. Véél succes tegen Beek Vooruit komende zondag!

 


UITSLAGEN

24-04-2022: VOAB 1 - RBC 1 (4-1)
30-04-2022: RBC JO9-1 - Halsteren JO9-1 (13-1)
30-04-2022: RBC JO9-2 - Alliance JO9-1 (10-13)
30-04-2022: JVOZ JO13-2 - RBC JO13 (1-5)
30-04-2022: RBC JO17 - Unitas JO17-1 (3-3)

30-04-2022 - 15:00: RBC O23 - Groeneweg O23-1 nog niet bekend
30-04-2022 - 17:00: Alexandria’66 JO18-1 - RBC JO18 nog niet bekend

 


PROGRAMMA

01-05-2022 - 14:30: RBC 1 - Beek Vooruit 1
07-05-2022 - 12:00: RBC JO14 - Unitas'30 JO14-1
07-05-2022 - 13:00: Spartaan'20 JO18-1 - RBC JO18

 


AGENDA

11-06-2022 Reünie 110 jarig bestaan RBC


VERJAARDAGEN

02-05-2022 Afkir, Farid (56)
03-05-2022 Benthem, van Erik (54)
04-05-2022 Bruin, de Lorenzo (23)

 


 

 

 

 

 

Coneco b.v

Rene Denie

Woninginspect

Praktijk voor psychologie Johan van Schaik

Baas makelaardij B.V

Dr. Charel Habets

M2iD

Kees Stadhouders

Opa en oma Goosens

Anonieme Fan

Opa van der Aart †

BVR groep

Corné Luykx

Luuk van der Weele
 


PUPIL VAN DE WEEK

Na de verliespartij afgelopen zondag tegen VOAB, moet RBC aankomende zondag weer op jacht naar de drie punten. Het staat nu op de derde plek op een punt van TSC. Jesse van Tilburg zal deze wedstrijd de Pupil van de Week zijn en RBC aanmoedigen. 

Jesse speelt voor het tweede seizoen bij RBC. Vorig seizoen speelde hij in het JO10 team van Denise Versteeg en dit seizoen in het kampioensteam JO11-1 van trainer Maikel Laanen. Als alles goed is worden Jesse en zijn team 14 mei kampioen in de wedstrijd tegen ASWH, de nummer 2 van deze competitie.  Deze wedstrijd zal gespeeld worden om 10.15 uur in het Atik Stadion. Kom vooral ook kijken naar deze toppers in de dop.

 

Jesse is 10 jaar en zit in groep 6 van De Springplank in Halsteren. Hij zit in de klas bij Juf Gerda en Juf Claire. Leuke juffen volgens Jesse.

Jesse is begonnen op 4-jarige leeftijd bij de dorpsclub VVC’68. Zijn grootste voorbeeld is Christiano Ronaldo. Zelf speelt hij ook het liefst in de aanval. Jesse is een hardwerkende voetballer met mooie acties en is voor niemand bang. Hij speelt regelmatig mee in de JO13 en ook daar komen ze Jesse meerdere keren tegen. Jesse's favoriete club in Nederland is Ajax. In het buitenland is dat Real Madrid.

Zijn mooiste moment tot nu toe is de wedstrijd die ze met RBC speelde tegen Feyenoord. Deze werd winnend afgesloten en Jesse scoorde. Op naar nog meer van deze momenten..

Naast voetballen speelt Jesse graag buiten of is hij aan het gamen. Zijn favoriete spellen zijn FIFA en Fortnite. Zijn lievelingseten is carpaccio.

We wensen Jesse zaterdag 14 mei heel veel succes in de jacht op het kampioenschap met zijn team en zondag heel veel plezier bij RBC 1.

 


HOOFDSPONSOR RBC VOETBAL ACADEMIE