RBC Update, nummer 15

31-10-2013

2e jaargang, nummer 15

Beste RBC-er,

Hierbij presenteren wij u alweer de vijftiende RBC Update van dit jaar met het nieuws van de maand oktober. De herfst heeft inmiddels zijn intrede gedaan, maar het aantal afgelastingen valt tot nu toe alleszins mee. Houdt bij slecht weer de website, facebook en twitter in de gaten, zodat u niet tevergeefs naar het stadion komt of afreist naar een uitwedstrijd.

Stem op RBC als leukste amateurclub van Nederland

RBC heeft zich aangemeld voor de verkiezing Leukste Amateurclub van Nederland. Clubs moeten zoveel mogelijk stemmen weten te verzamelen. De vier voetbalclubs met de meeste stemmen krijgen bezoek van 538-DJ Niek van der Bruggen en bondscoach Louis van Gaal. Zij kijken op welke amateurclub de liefde voor voetbal het grootst is. De leukste amateurclub van Nederland krijgt de kans om met € 20.000 de clubdroom waar te maken.

Wij hopen dat zo veel mogelijk mensen op RBC zullen stemmen. Want RBC is een unieke club! Een club die na 99 jaar failliet ging, maar op de dag dat de club 100 jaar gelden werd opgericht, alweer zijn 'eerste' wedstrijd speelde. Begonnen op het laagste niveau vecht RBC zich nu weer een weg omhoog. En welke amateurclub speelt er nu in een echt stadion? Een stadion met alleen maar overdekte zitplaatsen, waar je bovendien de wedstrijden gratis mag bezoeken. Met supporters die de club in de 4e klasse met evenveel enthousiasme steunen als jaren geleden in de eredivisie. Met een voetbalopleiding die na een jaar alweer klinkt als een klok. Deze unieke club verdient jouw steun!

Klik daarom hier om op RBC te stemmen. Laat ook al je huisgenoten hun stem uitbrengen. En wijs je vrienden, familieleden en collega's op deze verkiezing en vraag of zij ook op RBC willen stemmen. Gebruik facebook en twitter om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Dit kan tot 8 november. Laat heel Nederland weten dat RBC leeft!

RBC 1

De eerste periode van de competitie verloopt tot nu toe minder voorspoedig dan vooraf was gehoopt. RBC is inmiddels van de tweede plaats op de ranglijst naar de zesde plaats geduikeld. De achterstand op koploper Bavel bedraagt inmiddels tien punten. Aanstaande zondag staat de laatste wedstrijd van de eerste periode op het programma. Daarna kunnen de oranjewitten zich gaan richten op de tweede periode. Het programma voor de tweede periode is als volgt:

10-11-2013 WDS '19 - RBC
17-11-2013 RBC - Barça
01-12-2013 Sprundel - RBC
08-12-2013 Bavel - RBC
15-12-2013 RBC - SAB
19-01-2014 RBC - Schijf
26-01-2014 Gloria UC - RBC
02-02-2014 RBC - VVR
16-02-2014 Wernhout - RBC

Net zoals vorig seizoen is RBC in de eerste ronde van de Omroep Brabant Cup uitgeschakeld. Was vorig jaar nog het twee klasse hoger spelende Victoria '03 te sterk, nu was het Raamsdonk, de rode lantaarndrager van de 4e klasse C. Nadat RBC op een 0-1 achterstand was gekomen, bogen Mark van der Wegen in de eerste helft en Redouan El Allaoui na rust de achterstand om in een 2-1 voorsprong voor RBC. Omdat Raamsdonk de stand toch nog op 2-2 wist te brengen, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Raamsdonk miste uiteindelijk één penalty minder dan RBC (3-4) en plaatste zich hierdoor voor de tweede ronde.

Gelukkig heeft Eric Lankers weer zijn rentree gemaakt. Nadat hij op 29 september 2012 in de wedstrijd tegen DEVO geblesseerd uitviel met een afgescheurde kruisband in zijn linkerknie, stond hij op 1 oktober in de basis in de oefenwedstrijd tegen FC Moerstraten. Lankers speelde de eerste helft probleemloos uit. "Het ging lekker", aldus Lankers. "Ik had zelfs langer kunnen spelen, maar ik begin rustig aan. Ik kan nu mijn minuten gaan maken".

Een tegenvaller is dat Wiebe de Kok zeker tot de winterstop uitgeschakeld is door een hardnekkige enkelblessure, welke hij opliep in de bekerwedstrijd tussen HSC '28 en RBC op 1 september. Het herstel verliep al niet zo soepel en nadat er onlangs weer foto's in het ziekenhuis waren gemaakt, zijn er botsplinters in zijn enkel waargenomen. Wiebe zal  hiervoor dan ook geopereerd moeten worden. Over een week staat de operatie gepland en na de revalidatie is het de verwachting dat Wiebe pas na de winterstop weer voor RBC in actie zal kunnen komen. Wij wensen Wiebe dan ook veel sterkte en een spoedig herstel toe de komende tijd.

Arman Grigoryan is gestopt bij RBC. De 22-jarige middenvelder is vanwege zijn studie niet meer in de gelegenheid om twee keer per week te trainen. Ook kan hij daardoor niet elke zondag bij de wedstrijd zijn. Dat heeft hem doen besluiten om te stoppen bij RBC. Arman Grigoryan maakte vorig seizoen zijn debuut bij RBC. In de eerste competitiewedstrijd van dat seizoen maakte hij, nadat WDS '19 tot 4-5 was teruggekomen, vlak voor het einde van de wedstrijd een eind aan de onzekerheid door te scoren. Hierdoor werd de stand uiteindelijk 4-6 en gingen de eerste drie punten mee naar Roosendaal. In de wedstrijd tegen Wernhout speelde hij voor het laatst voor RBC. Hij viel in voor Nicky Duyvelaar.

Voetbalopleiding

RBC U15 en U13 hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de districtsbeker in de sector Zeeland/West-Brabant. Beide teams hadden voor hun laatste poulewedstrijd genoeg aan een gelijkspel, maar wonnen allebei. RBC U15 won met 4-3 van stadgenoot Roosendaal C1. RBC U13 plaatste zich na een 3-2 overwinning op Boeimeer D1. De twee andere jeugdteams werden uitgeschakeld, RBC U14 door DOSKO C1 (9-0) en RBC U12 door Unitas '30 D1 (3-1).

In de competitie staat RBC U15 nog steeds op kop. Hoewel het team door de KNVB in eerste instantie niet tot de 3e Divisie werd toegelaten, laten de mannen van Danny Mathijssen wekelijks zien dat ze dit niveau prima aankunnen. De KNVB laat RBC U15 wel buiten mededinging aan deze competitie meedoen, waardoor er geen promotie naar de 2e Divisie kan worden afgedwongen. Daarom zie je op bepaalde websites soms uitslagen van RBC niet vermeld staan of ranglijsten waarop RBC niet eens voorkomt. Wijzelf houden de ranglijst op onze eigen website wel up-to-date onder Standen/ RBC U15 (C1).

RBC U14, U13 en U11 staan allemaal keurig in de middenmoot. Alleen de eerstejaars D-pupillen van RBC U12 hebben het bijzonder zwaar tegen hun tweedejaars tegenstanders. Wij zijn er echter van overtuigd dat het drie keer trainen per week uiteindelijk zijn vruchten gaat afwerpen en dat ook zij de weg omhoog zullen vinden.

De derde trainingsinstuif sinds de heroprichting van RBC is een groot succes geworden. Waren er vorig seizoen bij onze vrienden van Rimboe "slechts" 14 deelnemertjes, deze keer kwamen ruim 70 kinderen op de instuif af. Om 11.00 uur 's ochtends was het eerst de beurt aan de keepers. Vijf jongens werden door trainer Mark Koops onder handen genomen en zij deden allemaal hun uiterste best om zich van hun goede kant te laten om zo volgend seizoen een plaatsje in de RBC-opleiding te bemachtigen. 's Middags om 12.45 uur was het de beurt aan de jongens die geboren zijn in 2006, 2005 en 2004. Zo'n 40 jongens uit Roosendaal en omstreken deden hun best om goed op te vallen bij de RBC-scouts Martien Deijkers, Arie Luijkx en Floor Verhagen. Onder leiding van de technische verantwoordelijke man bij de RBC-jeugd, Gommy Nooijens, hadden de RBC-trainers een leuk en creatief trainingsprogramma in elkaar gezet. Om 14.45 uur was het dan de beurt aan de jongens die geboren zijn in 2003 en 2002. Ook hier waren er zo'n 25 jongens van die leeftijdscategorie op afgekomen. Ook uiteraard voor hen een gepast trainingsprogramma. Als gasttrainers waren aanwezig een drietal exponenten van de jeugdopleiding van RBC van weleer, die nu voetballen in het betaalde voetbal. Dat waren, bij PSV Rick Schouw, bij FC Den Bosch Maarten Boddaert en bij Feyenoord Randy Elst.

Op Sportpark Hulsdonk organiseerde RKVV Roosendaal, in samenwerking met Sportpartners, op 17 oktober 2013 een regionale voorronde voor de Nederlandse Techniek Kampioenschappen. Het basisprincipe ligt hierbij in de Moves & Skills visie van René Meulensteen. Kinderen moeten veel meer met een voetbal doen dan ‘direct afspelen'. De bal moeten ze als een instrument gebruiken om de voetbalwereld (het speelveld) te verkennen en zo hun eigen voetbalgrenzen te ontdekken. De beste voetballers ter wereld kunnen allemaal een man uitspelen. Soms wel een heel rijtje achter elkaar. Daarom vindt iedereen ze ook zo goed en zijn ze zo populair. Op zo'n dag wordt geleerd hoe je dat doet. De kinderen leren iemand uitspelen met een mooie passeerbeweging zoals bijvoorbeeld een schaar, een overstap of een Cruijff-beweging. En de beste van alle deelnemertjes was onze eigen Mika de Jonge (U11), uit het elftal van Agnita Nouwen. Mika mocht daarom deelnemen aan de landelijke finaledag op Papendal. Een mooie prestatie van dit RBC-talent, en wij van RBC zijn er dan ook trots op dat hij zich hiervoor heeft geplaatst.

Nieuwe sponsoren

Select Salarisadviseurs uit Roosendaal is toegetreden tot de sponsorgroep van RBC. Select Salarisadviseurs is een samenwerkingsverband van adviseurs die beschikken over een groot aantal jaren ervaring op het gebied van salarisverwerking voor vele bedrijfstakken en advisering op het gebied van arbeidsrecht, sociale verzekeringen en loonbelasting. Een gedegen opleiding van deze adviseurs ligt hieraan ten grondslag. Wilt u weten wat Select Salarisadviseurs voor uw bedrijf kan betekenen, klik dan hier.

Instinct Fashion For Woman was al sponsor van onze jeugdspelers Ryan Makhout (RBC U12) en Sammy Makhout (RBC U13) in het kader van het Talenten Adoptieplan, maar heeft het sponsorpakket nu ook uitgebreid met een reclamebord in het Herstaco Stadion. Daarnaast hebben zij de tafels in het supporterscafé opgefleurd met bloempotjes. Instinct Fashion For Woman heeft alles op modegebied voor de vrouw en heeft filialen in Roosendaal (Roselaarplein 18 en Nieuwe Markt 35) en Bergen op Zoom (St. Josephstraat 24).

Wie durft op de steiger?

Met behulp van fantastische vrijwilligers wordt het Herstaco Stadion steeds meer opgepimpt: nieuwe verlichting, het scorebord werkt weer, het supporterscafé wordt geschilderd en er wordt een Wall of Future geplaatst, oude reclameborden zijn verwijderd en nieuwe worden opgehangen. RBC is nu op zoek naar twee mensen die op een steiger kunnen werken. Om de laatste hand aan de lichtkrant te doen, moet het bord er namelijk even af. Durf jij het aan? Reageer dan snel en stuur even een mail naar secretaris@rbcvoetbal.nl

Viola bedankt RBC

RBC heeft een bedankje ontvangen van Viola. Aanleiding daarvoor is de hulp en begeleiding bij de blessure van Viola-speler Joep van Hoek tijdens de wedstrijd RBC - Viola op 20 oktober. Van Hoek viel toen geblesseerd uit na een botsing in een duel met Nick Maas. Viola was met name zeer te spreken over de begeleiding van RBC-speler Edgar Wong-Lun-Hing, die Van Hoek bijstond op het veld en begeleidde naar de kleedkamer. Met Van Hoek gaat het inmiddels weer goed. Na de wedstrijd is hij naar het ziekenhuis overgebracht waarna hij na diverse onderzoeken weer naar huis mocht. De artsen vermoedden dat er een haarvaatje in de longen was gesprongen. Van Hoek kreeg pijnstillers en antibiotica mee. Daarna is hij weer voorzichtig begonnen met trainen. Afgelopen zondag heeft hij tegen Chaam weer meegespeeld en zelfs gescoord. Als dank voor de goede zorgen heeft RBC een Viola-sjaal ontvangen. Die hangt inmiddels in het supporterscafé.