RBC JO8 te sterk voor Roosendaal JO8

03-12-2016

ROOSENDAAL - Vandaag stond voor RBC JO8 de laatste competitie wedstrijd van de najaarsreeks tegen Roosendaal op het programma. In de vrieskou en in het donker begonnen de jongens op een wit veld aan de warming up. Een verslag van Nathalie Goossens:

De opstelling van vandaag was als volgt: Jayden keeper, Tim, Tijs en Kean in de verdediging, Finn, Elijah en Colin in de aanval, Vince, Imran en Delco begonnen als wissel vandaag.

Nog voordat alle ouders goed en wel op een bevroren stoeltje zaten was het RBC dat voortvarend van start ging. Elijah had in de eerste minuut meteen met een bekeken schot de lat geraakt en Finn en Colin combineerde er goed op los. De verdediging sloot goed aan en er werd goed gecombineerd. Na 5 minuten was het Colin die met een mooie corner, Elijah zijn eerste goal met de kop liet maken. Er was thuis goed op geoefend dus het resultaat was meteen zichtbaar. RBC bleef druk uitoefenen op de verdediging van Roosendaal en Finn was dicht bij de 2-0. Roosendaal kreeg de bal niet goed weg waardoor Elijah met een afstandsschot zijn 2e van vandaag kon maken, 2-0! Pas na 14 minuten was het Roosendaal dat er uitkwam maar goed keeperswerk van Jayden voorkwam een tegentreffer. Finn en Tim hadden aan de linkerkant een aantal mooie acties samen maar helaas waren de voorzetten niet altijd goed of ging de bal net naast. Vince had in de laatste minuten nog de beste kans op de 3-0 maar helaas stond de paal in de weg.

Na de rust begon Roosendaal sterk en was het RBC dat de bal niet goed weg kreeg. Jayden kon het eerste schot nog goed pareren maar het tweede schot werd hard in de kruising binnen geschoten, 2-1. RBC liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en ging weer verder met goed samenspel. Een mooie actie van Imran met een prima voorzet werd binnengeschoten door Finn, 3-1. Vince was weer effectief met een corner die er via de kluts en de paal in 1x in ging waardoor het binnen 5 minuten alweer 4-1 stond. Elijah had met een mooie lob de keeper bijna verschalkt maar gelukkig was daar Vince die alsnog de 5-1 binnen kon koppen. Elijah was op dreef vandaag want ook de 6-1 kwam van zijn voet. Roosendaal kon niets anders doen dan verdedigen. Uit een mooi geschoten corner van Tijs was het wederom met een kopbal Elijah die de 7-1 op het scorebord zetten. Tijs had als rechtsback een mooie rush langs de lijn en uit zijn voorzet kon Vince de eindstand bepalen op 8-1.

Na het douchen werd de eerste competitie helft afgesloten met heerlijke taart van Tijs. De jongens zijn deze competitie echt naar elkaar toe gegroeid en betere allround voetballers geworden! Nu op naar een aantal indoor toernooien en een leuke voorjaarscompetitie.