RBC heeft geen problemen met Lepelstraatse Boys

27-11-2016

ROOSENDAAL - RBC heeft vanmiddag haar koppositie versterkt in de vierde klasse B. In het eigen Herstaco Stadion werd het tegen Lepelstraatse Boys 8-1 voor De Stadionclub.

De Roosendalers begonnen gewijzigd aan het duel ten opzichte van het duel met BVV '63. Mike Schalk was geschorst, waardoor Sebastian Verhulst zijn positie overnam. Ramon Krijnen begon op de bank, waardoor Dennis Wilting in de basis mocht starten. Voorin kon hoofdtrainer Danny Mathijssen weer rekenen op Kevin van Andel. Jovanni van Nijnatten kon daardoor weer in de punt starten.

Binnen het kwartier stond RBC al met 2-0 voor. Van Nijnatten zag een rollertje gepromoveerd worden tot doelpunt en tien minuten later was het Anwar Tarfit die met een prachtige knal de tweede treffer van de middag kon noteren na goed terugleggen van Van Andel. Voor rust liep RBC nog uit naar 4-0. Een goede combinatie tussen Van Nijnatten en Jari Voeten leverde de 3-0 op en vlak voor rust kon Van Andel aanleggen voor een strafschop, 4-0.

In de tweede helft bleef Gino Pieter aan de kant en kon Krijnen weer zijn opwachting maken. De absentie van Pieter zorgde voor wat instabiliteit achterin wat Lepelstraatse Boys direct een treffer opleverde. Een voorzet vanaf de rechterkant werd knap binnen gekopt door Dennis Stols.

Twee minuten later scoorde RBC echter alweer de vijfde treffer van de middag via Van Andel. De thuisploeg kreeg daarna nog legio kansen om de score snel verder uit te breiden, maar pas twintig minuten voor tijd kwam RBC weer tot scoren. Een corner werd binnen gekopt door Krijnen. Van Nijnatten kon daarna na een goede voorzet van Krijnen en mistasten van de keeper de 7-1 binnen tikken. Van Andel bracht drie minuten later de stand naar 8-1.

In het laatste kwartier werd er niet meer gescoord. Er was nog wel een primeur. Jeroen Molenaar, zoon van oud RBC-er Robert Molenaar, maakte zijn debuut in het eerste elftal.

Door de overwinning blijft RBC koploper in de vierde klasse B. Nummer tweee Alliance won thuis met 4-1 van Achtmaal en blijft daardoor in het spoor van de oranje-witten. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Lepelstraatse Boys 8-1 (4-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Sebastian Verhulst (Jeroen Molenaar), Gino Pieter (Ramon Krijnen), Joey Tak, Dennis Wilting (Zajko Skobalj); Lars de Voogd, Thom van Unen, Jari Voeten; Kevin van Andel, Jovanni van Nijnatten, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 2' Jovanni van Nijnatten 1-0; 11' Anwar Tarfit 2-0; 20' Jari Voeten 3-0; 40' Kevin van Andel (strafschop) 4-0; 50' Dennis Stols 4-1; 52' Kevin van Andel 5-1; 66' Ramon Krijnen 6-1; 73' Jovanni van Nijnatten 7-1; 76' Kevin van Andel 8-1

Scheidsrechter: A.J.P.M. Michielsen