RBC JO8 speelt gelijk tegen koploper SC 't Zand

19-11-2016

 

TILBURG - Vandaag stond voor RBC JO8 de topper tegen de koploper op het programma. De jongens waren erg druk en zenuwachtig en na een zoektocht over het terrein in Tilburg werd eindelijk de kleedkamer gevonden en konden de boys zich gaan voorbereiden op de wedstrijd. Het werd na een spannende pot uiteindelijk 3-3. Een verslag van Nathalie Goossens:

Gelukkig kon trainster Melissa ondanks haar blessure wel aanwezig zijn om de jongens te coachen. De jongens hadden er zoals iedere week weer veel zin in. De opstelling was vandaag als volgt: Delco keeper, Colin, Vince en Imran in de verdediging, Kean, Elijah en Jayden voorin. Tim, Tijs en Finn begonnen als wissel.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het ´t Zand dat het voortouw nam en was het alle hens aan dek bij RBC. De verdediging en Delco hadden het druk. SC ´t Zand had de wind mee en vuurde goede schoten af wat hun veel corners opleverde, een tweetal onterecht toegekende corners inbegrepen. De druk achterin was groot met als gevolg dat RBC binnen 10 minuten tegen een 2-0 achterstand aankeek. Elijah kon daar met een solo actie in volle sprint al snel iets tegenover zetten door alle verdedigers eruit te sprinten en de 2-1 koeltjes binnen te schieten. RBC kwam er steeds wat beter uit maar helaas mistte Elijah eenzelfde kans als wat het eerste doelpunt opleverde. SC ´t Zand bleef aandringen maar tot echte kansen buiten wat afstandsschoten kwamen ze niet. Met een 2-1 achterstand gingen ze op naar de rust.

Door de gure wind hadden de supporters het best koud maar daar hadden de jongens gelukkig geen last van. RBC had nu de wind in de rug en de spanning van tegen de koploper spelen was weg waardoor ze op zoek konden naar de gelijkmaker. Een scrimmage voor de goal werd door Elijah en Finn gemist en de rebound kon helaas niet ingeschoten worden door Kean. SC ´t Zand bleef ook goed combineren en de enige dame liet regelmatig onze jongens zien dat ze goed kon voetballen. De strijd ging nu wat gelijk op en er waren kansen voor beide teams. Finn miste namens RBC een goede kans en Delco behoedde RBC door een aantal fraaie reddingen. Vince was in de tweede helft naar voren gestuurd en liet met een schitterend schot de keeper van SC ´t Zand kansloos door hem vol in de linkerkruising te schieten: 2-2. RBC rook de winst door de gelijkmaker en zette meer druk door vanuit achter beter aan te sluiten. Een lange bal op Vince was de aanleiding voor een opstuitbal die tot corner werd verwerkt. Vince nam de corner zelf en schoot deze op mooie wijze direct binnen. Daar was voor het eerst vandaag de voorsprong 2-3. Helaas konden de boys hier niet lang van genieten. SC ´t Zand ging vol in de aanval om minimaal te zorgen voor een gelijkspel. Tijdens een moment van onoplettendheid van de verdediging kon SC ´t Zand de gelijkmaker binnen tikken na weer een corner die ze goed namen. RBC kreeg in de slotminuut nog een kans maar de bal bleef in de kluts hangen en kon uiteindelijk toch weggewerkt worden door SC ‘t Zand. De eindstand werd dus 3-3.

Volgende week weer een topwedstrijd tegen SC Gastel.