RBC JO8 wint spannend duel tegen TSC JO8

12-11-2016

ROOSENDAAL - RBC JO8 speelde tegen TSC JO8. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden aangezien beide teams evenveel punten behaald hadden tot nu toe. RBC won met 3-2. Een verslag van Nathalie Goossens:

Het veld was nog wit in de vroege ochtend, dus de thermokleding en handschoenen moesten de tassen uit. De boys hadden er weer veel zin in en wilde de 3 punten binnenslepen voor trainster Melissa die helaas ziek was.

Iets later dan gepland gingen ze van start. RBC kwam goed uit de startblokken en had na 2 minuten al 2 corners gehad. Helaas tikte Tim de bal voorlangs. De wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van TSC. Na weer een goede corner, genomen door Finn, was het Kean die de bal erg mooi binnenschoot na slecht wegwerken van TSC: 1-0. RBC bleef goed aanvallen en samenspelen. Kansen voor Kean, Vince en Finn waren helaas net te zacht ingeschoten of gingen naast. Na een kwartier voetballen kwam TSC er voor het eerst uit door een goed spelende nummer 9. Onze keeper van vandaag, Colin, stond echter prima paraat en had 3 belangrijke reddingen. RBC was meer aan de bal en probeerde de voorsprong te vergroten maar een glibberig veld en een goede verdediging van TSC stond dat in de weg. Na iets te lang doorspelen konden ze de kleedkamer opzoeken voor wat ranja en de nodige adviezen van de teammanager en inval coach.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. RBC meer op de helft van TSC maar echte kansen kwamen er niet. Na 8 minuten was het Vince die een mooie actie over rechts vanaf de achterlijn binnenschoot. Eindelijk was daar de grotere voorsprong voor RBC. Meteen vanaf de aftrap was het TSC die de aanval opzocht. Dit resulteerde in een vrije trap. Echter stond keeper Colin weer op de goede plek en kon de ingeschoten vrije trap net over tikken. 2 minuten later mocht TSC weer een vrije trap nemen en deze keer was Colin kansloos. Het verschil werd weer 1 doelpunt en TSC werd steeds gevaarlijker. Kansen van Finn en Jayden werden gepakt door de keeper maar resulteerde wel weer in een corner. Tijs nam de corner ditmaal en deze werd door de verdediging van TSC binnengelopen, 3-1. TSC kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit en kon via een corner weer de aansluitingstreffer maken: 3-2. De scheidsrechter liet wederom lang doorspelen en dus was het voor de supporters van RBC even billen knijpen. Gelukkig kwam daar toch het verlossende fluitsignaal en konden de jongens juichend de penalty´s gaan nemen.

Op naar weer een spannende wedstrijd volgende week zaterdag tegen koploper SC ´t Zand.