RBC JO8 wint bij Baronie JO8

05-11-2016

 

BREDA - Vandaag mochten de boys van RBC JO8 zich melden in Breda bij Baronie JO8. Het team was compleet en ze hadden er allemaal, ondanks de regen veel zin in. Er werd met 2-6 gewonnen. Een verslag van Nathalie Goossens:

We begonnen vandaag met de volgende opstelling: Tim keeper, Imran, Delco en Finn als verdedigers, Tijs op het middenveld en Colin & Jayden op de flanken. Vince, Elijah en Kean startten als wissel.

Het was inmiddels droog geworden en bij het eerste fluitsignaal was RBC meteen fel en ging in de aanval. Colin was het die de eerste corner verdiende. Uit de corner was het weer Colin met een schot op goal wat helaas net naast ging. Baronie was wakker geworden en zorgde nu ook voor het eerste aanvallende gevaar. Uit een corner van Baronie, die goed weggewerkt werd door Delco, was het Colin die een actie vanaf de middellijn goed doorzette en de 0-1 binnenschoot. Baronie kwam daarna wat meer in het spel voor. Na 2 gemiste schoten van RBC was het nu Baronie dat een aantal goede pogingen had. In eerste instantie was het Tim die nog kon redden maar na slecht uitverdedigen werd het toch 1-1. Baronie bleef aandringen maar kwam meerdere malen een goed verdedigende Finn tegen waarop hun aanval stuk liep. RBC ging steeds beter samenspelen en uit een van de vele corners was het Jayden die net voor rust de 1-2 binnentikte.

Na rust ging RBC verder hoe ze geëindigd waren, aanvallen en goed combineren. Dit resulteerde in een penalty die helaas gemist werd door Elijah. Baronie kwam er verdedigend niet meer uit en in de actie die daarop volgde was het alsnog Elijah die de 1-3 keurig binnenschoot. In de fase die hierop volgde ging het gelijk op. Baronie kreeg nog 2 kansen maar Tim stond op de goede plek. Na een goede redding was zijn uittrap helaas wat minder goed waardoor een speler van Baronie deze meteen hoog over hem heen binnen kon schieten, 2-3. Elijah had als rechtsback een aantal mooie acties langs de lijn, gaf die ballen goed voor en uiteindelijk kon Vince hier 2x van profiteren en bracht de score op 2-4 en 2-5. Delco had als laatste man de assist op Vince die 1 op 1 kon komen met de keeper en dit koelbloedig afrondde. Dit was meteen de eindstand 2-6!

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen TSC op het programma. Deze belooft spannend te worden aangezien de 2 teams beide evenveel punten hebben behaald.