RBC gemakkelijk langs DIOZ

06-11-2016

 

ROOSENDAAL - RBC, dat vorige week nog de eerste periodetitel in Hoogerheide in de wacht wist te slepen, had vandaag weinig problemen met DIOZ. In het Herstaco Stadion werd het 5-0 voor de Roosendalers.

In de basisopstelling was een plaats gereserveerd voor Zajko Skobalj. Hij begon als aanvallende middenvelder. Dennis Wilting werd daardoor verwezen naar de bank. Voor de rest waren het de gebruikelijke spelers die vanaf het begin aan de wedstrijd begonnen.

DIOZ begon fel aan de wedstrijd. De club uit Zegge had sinds vorige week de derde plaats in handen. Doordat de bezoekers druk naar voren gaven, kreeg RBC automatisch ruimte om te voetballen. Anwar Tarfit werd een aantal keer goed gelanceerd aan de linkerkant. Kansen leverde dat echter niet op. Uit een scrimmage wist Zajko Skobalj echter koel de 1-0 binnen te werken. Kevin van Andel was dichtbij de 2-0, maar zag zijn inzet vanuit een vrije trap op de lat belanden.

DIOZ werd vlak voor rust een aantal keer gevaarlijk. Eerst wist doelman Thierry Aarts met zijn vingertoppen een doelpunt te voorkomen. Niet veel later kwam RBC goed weg toen een lage voorzet voorlangs werd geschoten.

In de tweede helft ging het tempo omhoog bij RBC. De ingevallen Jari Voeten gaf een puike voorzet op Van Andel die RBC naar een veilige marge schoot. De goed spelende Tarfit bracht zichzelf daarna ook op het scorebord na een prachtige pass van Ramon Krijnen. Tussendoor schoot Gino Pieter een vrije trap hard op de lat. Na twee keer de lat geraakt te hebben via een standaardsituatie ging nu Krijnen achter de bal staan. De linksback krulde zijn vrije trap in de verre hoek, 4-0. De linksback van RBC pakte echter wel een gele prent, waardoor hij volgende week geschorst is.

In de absolute slotfase bracht de thuisploeg de marge naar 5-0. De ingevallen Furkan Demir ging een een-twee aan met Skobalj die de kleine buitenspeler alleen voor de keeper wist te zetten. De speler van RBC JO19 schoot zijn eerste competitiedoelpunt voor het eerste elftal diagonaal binnen. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - DIOZ 5-0 (1-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Joey Tak, Ramon Krijnen; Lars de Voogd, Thom van Unen, Zajko Skobalj; Kevin van Andel (Dennis Wilting), Jovanni van Nijnatten (Jari Voeten), Anwar Tarfit (Furkan Demir)

Scoreverloop: 14' Zajko Skobalj 1-0; 59' Kevin van Andel 2-0; 62' Anwar Tarfit 3-0; 82' Ramon Krijnen 4-0; 90' Furkan Demir 5-0

Scheidsrechter: G.J.H. Loos

Aantal toeschouwers: 182