RBC wil voorsprong behouden

04-11-2016

 

ROOSENDAAL - Na het behalen van de 1e periodetitel afgelopen zondag is de doelstelling voor RBC heel simpel: de voorsprong op de nummer 2 moet behouden blijven en als het mogelijk is, worden uitgebouwd.

Afgelopen zondag trad RBC in het strijdperk tegen de nummer 3, komende zondag ontvangen de oranjehemden DIOZ, de nieuwe nummer 3. Door de nederlaag van METO pakten 'De mannen van de Zeg' de derde stek na een 7-2 overwinning in de derby tegen buurman DEVO.

Na een jaartje 4e klasse D is DIOZ nu weer terug in 4B. En dat heeft de groen-witten tot nu toe geen windeieren gelegd. Vorig seizoen werd nog via de nacompetitie degradatie ontlopen, dit seizoen draait de ploeg gewoon mee in de subtop. Ook mede gelet op de resultaten van de afgelopen jaren, is DIOZ voor RBC dus een zeker niet te onderschatten tegenstander.

De voorsprong van RBC op DIOZ bedraagt momenteel 7 punten. Naaste achtervolger Alliance heeft een achterstand van 2 punten. De nummer 2 speelt zondag een thuiswedstrijd tegen METO.

Scheidsrechter bij RBC - DIOZ is de heer Loos. De aftrap in het Herstaco Stadion is zoals gebruikelijk om 14.30 uur en zal worden voorafgegaan door een wedstrijd tussen RBC JO8 en DIOZ JO7. De Pupil van de Week is Twana Hormziar. Tickets voor de wedstrijd zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Herstaco Stadion en kosten € 3. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang.

Historie RBC - DIOZ:
2012-2013     RBC - DIOZ     3-2     5e klasse C
2014-2015     RBC - DIOZ     1-1     4e klasse B