Voorbeschouwing Schijf - RBC door Erwin van der Woerdt

05-09-2013

 

SCHIJF - RBC

Zondag 8 september, 14.30 uur, Sportpark De Zoek, Schijf

 

                    

 

Na zes weken voorbereiding staan we nu aan de vooravond van de competitiestart. Een voorbereiding waar we niet tevreden naar terug kunnen kijken, maar waar wel keihard gewerkt is in en om het veld om klaar te zijn voor de competitie.

Als voetballiefhebber en RBC-er zou ik ook mijn bedenkingen hebben of RBC wel klaar is om de competitie te starten, gezien de resultaten in de voorbereiding en het bekertoernooi. Als trainer van deze groep zeg ik: "Ja, wij zijn er klaar voor."

Natuurlijk hoop je dat alles op rolletjes loopt, maar in de ontwikkelingsfase waarin wij als club en groep zitten, zijn er echt hele grote stappen gemaakt. En zoals er aanloopproblemen waren met de accommodatie, zo hebben we die ook gehad met de selectie. Spelers die op vakantie zijn, blessures, inpassen van zes nieuwe spelers, wennen aan spelsysteem en elkaar binnen en buiten het veld, tegenvallende resultaten, wennen aan kritiek etc. etc.

Het bekertoernooi hadden wij door moeten komen. Tegen Barça speelden we goed, waren we scherp en kregen we veel ruimte om te voetballen. Tegen RSV stond er een heel ander team in de basis, maar dat hoort ook bij het ontwikkelen van een team. Met elf man wordt je namelijk geen kampioen, daar hebben we iedereen keihard voor nodig. Er zijn namelijk altijd wel blessures, schorsingen of afwezigen. De eerste helft tegen RSV liep totaal niet zoals het moet, krijgen de goal van het jaar tegen, maar we keren de wedstrijd wel om van een 1-2 achterstand naar een 3-2 voorsprong, waarbij we 80% balbezit hadden en alleen maar op de helft van RSV hebben gespeeld en dan mag je dat nooit meer weggeven. Zelfde verhaal tegen HSC '28. Ook daar krijgen we goals tegen als we zelf in de aanval zijn en komen we terug na een achterstand en een slechte eerste helft, maar geven het weer uit handen. En dan is het verschil tussen winst en verlies, want zo voelden de gelijke spelen aan, erg dun. Dat mag ons in de competitie niet meer gebeuren. Waar we in de 5e klasse voetballend het verschil konden maken, zal dat nu in combinatie moeten met een hoop strijd en voetbalvermogen. En die les  hebben we dat nu wel geleerd.

Deze week hebben we goed getraind, veel gesproken, en je merkt dat iedereen gebrand is op een goed resultaat. Helaas is niet iedereen fit. Moïse Goncalvez mag nog steeds niks doen na zijn breuk in zijn middenvoetsbeentje, Eric Lankers is nog aan het herstellen van zijn voorste kruisband, Joël van Meer heeft last van shin splints en traint aangepast. Ivo Vergouwen is een twijfelgeval, hij heeft last van zijn lies.

 

Erwin van der Woerdt
Trainer