Beker avontuur RBC JO8 voorbij

29-10-2016

HOEVEN - RBC JO8 speelde de laatste poulewedstrijd in de 1e ronde van de Zwaluwen jeugdbeker tegen Hoeven JO9. De beslissing zou vandaag vallen. Beide teams hadden de andere 2 wedstrijden met ruime cijfers gewonnen. Een verslag van Nathalie Goossens.

We hadden al gezien dat het lastig zou worden omdat Hoeven het in de competitie ook erg goed doet en ze toch een jaar ouder zijn. Vol goede moed gingen we in alle vroegte, in de mist op weg naar Hoeven.

Vanaf minuut 1 was het eenrichtingsverkeer. Hoeven combineerde er vrolijk op los en schoot al binnen 2 minuten de 1-0 binnen. RBC kon alleen maar verdedigen en dat vergaten sommige even waardoor het 3 minuten later al 2-0 stond. Kean, de keeper van vandaag, had het erg druk en moest helaas in de eerste 10 minuten van de wedstrijd nog 3x de bal uit het net vissen. Met een achterstand van 5-0 kwam RBC er voor de eerste keer via Elijah uit en kreeg RBC een corner. Helaas werd deze goed verdedigd en in de uitbraak kon Kean met een goede redding erger voorkomen. Hoeven hield er wel een corner aan over en deze werd ongelukkig door een eigen speler binnengetikt. RBC speelde niet goed over en bleef niet in positie staan waardoor ze het Hoeven makkelijk maakte en zij ook de 7-0  voor rust konden maken.

Tijdens de rust werden de jongens goed toegesproken door de begeleiding en dat resulteerde in een betere tweede helft voor RBC. De jongens bleven beter op hun positie voetballen en speelden meer over. Hoeven stond echter erg goed georganiseerd en combineerde gemakkelijk en kon nog 4x scoren waarvan 1 goal wel een vermelding waard is. De nummer 3 van Hoeven had een mooie actie over de rechterkant van het veld en schoot de bal van grote afstand schitterend binnen in de linker kruising. RBC kon de eer nog redden door een doelpunt te maken via een corner die Vince goed indraaide, de keeper leek hem nog tegen te houden maar via hem ging de bal er alsnog in.

Het beker avontuur eindigde dus in Hoeven met 11-1. Op naar de volgende competitie wedstrijd tegen Baronie.