Geslaagde instuifdag bij RBC

24-10-2016

 

ROOSENDAAL - Er zijn van die dagen, die voorbij vliegen. Dan gebeurt er iets en voor je het weet is het al laat in de middag of avond. Zo´n dag was vandaag, maandag 24 oktober, als bij RBC in het Herstaco Stadion een instuif werd georganiseerd voor jongens van 6 tot 11 jaar oud.

Om 09.00 uur stond de koffie al warm voor de trainers, die aan deze dag meewerkten. Ook geïnteresseerden van andere clubs, o.a. scouts van Feyenoord en PSV lieten zich zien. 51 jongens hadden zich aan laten melden door hun ouders. Op verschillende tijden konden zij dan ook laten zien hoe talentvol dat ze zijn met de bal.

De eerste groep 6- en 7-jarigen beet het spits af om 10.00 uur. De mascotte Boy Buffel was ook weer uit de kast gehaald. De hele kleintjes keken toch even verbaasd op bij zo´n grote mascotte. Twee RBC-spelers die op Topsport Talentschool 't Rijks in Bergen op Zoom les volgen, namen deze taak op zich in het kader van een maatschappelijke stage. Nadat de jongens en daarna de ouders  een uitleg van het hoofd van de RBC Voetbal Academie hadden gekregen, liepen de spelers stoer het stadionveld op. Bij deze opkomst werd op de klanken van het RBC lied luidkeels meegezongen door de vrijwilligers. Vaders en moeders en soms de hele familie stonden hen daarna op de middellijn op te wachten. Met een grote glimlach van trots werd dit moment op camera's vastgelegd. De ouders kregen daarna een plaats op de hoofdtribune om hun kind te zien genieten van de training.

De instuif bestond uit drie onderdelen: technische oefeningen met de bal, coördinatie oefeningen en afsluitend een partijtje. Alles onder toeziend oog van de trainers. Het voor deze dag gebruikte trainingsmateriaal was zeer divers. Voor coördinatie- en looptraining  werd zelfs de oud bondscoach van de rugby, Julius Breinburg, bij RBC gehaald om het beste uit de jongens te halen.

Om 11.30 en 13.00 uur waren de volgende leeftijdsgroepen aan de beurt. Tijdens een evaluerend gesprek met het hoofd Opleiding bleek dat alle jongens hadden genoten van deze training. De trainers waren tevreden over het niveau en de inzet van de talenten die aanwezig waren. Ook voor de deelnemers was deze dag super.