RBC uit het bekertoernooi

23-10-2016

 

STEENBERGEN - RBC kan zich na vandaag volledig richten op de competitie. De Roosendalers verloren op bezoek bij 3e klasser Steenbergen met 3-0. In de eerste helft had RBC kansen om op voorsprong te komen, maar in de tweede helft werd het elftal in fases compleet overlopen.

Hoofdtrainer Danny Mathijssen had in de basiself enkele wijzigingen toegepast. Sebastian Verhulst begon centraal achterin naast Gino Pieter, omdat Joey Tak te laat was. Skender Memisi begon als rechtsback, omdat Mike Schalk geblesseerd is. Jari Voeten begon als nummer tien en Furkan Demir had een basisplaats als rechtsbuiten. Bij Steenbergen kwam RBC een oud-speler én aanhanger van de club tegen. Mohamed Boulahyan speelde de gehele eerste helft. Eerste goalie Richard Tielen mocht echter niet deelnemen: "In de beker speelt de tweede doelman, dat zijn de afspraken. Wel jammer, want het blijft toch RBC. Het is wel de club waar ik vroeger altijd kwam kijken. Dat blijft dan toch iets speciaals," zo liet hij voorafgaand aan het duel weten.

In tegenstelling tot de verwachting mocht RBC het spel maken gedurende de eerste helft. De thuisploeg wachtte rustig af en de bezoekers hadden in de eerste tien minuten ook op voorsprong kunnen komen. Het schot van Anwar Tarfit werd met twee vuisten uit de verre hoek gebokst en niet veel later kreeg Jovanni van Nijnatten de ultieme mogelijkheid. Alleen voor de doelman schoot hij echter als een wildebras hoog over.

Steenbergen kwam na de eerste aanvalsgolven van de Roosendalers beter in het spel. Onder druk kwam RBC gedurende de eerste helft niet, maar enkele keren kwam de thuisploeg toch gevaarlijk voor het doel van Thierry Aarts. Halverwege de eerste helft werd RBC genadeloos afgestraft voor de gemiste kansen. De rechtsbuiten liep Dennis Wilting eruit en leverde een puike voorzet af. Waar bij RBC vrijwel nooit iemand op de zestien klaar stond, liet de thuisploeg haarfijn zien hoe het dan wel moet. Boulahyan liep naar de eerste paal als bliksemafleider en de vanaf het middenveld toegesnelde Roy van Gils kon de bal binnenwerken.

Ondanks de achterstand bleven de Roosendalers aardig meevoetballen. Voeten schoot in kansrijke positie hoog over en Van Nijnatten kon de gelijkmaker binnenwerken, maar werd in een rechtstreeks duel simpel opzij gezet. Demir werd na een prachtige pass van Tarfit aan de linkerkant vrij voor de keeper gezet, maar de speler van RBC J019 schoot ruim voorlangs.

In de tweede helft werd het spelbeeld compleet anders. RBC kwam al snel op een 2-0 achterstand, nadat Verhulst met een schouderduw weg werd gezet. Jordy Dam liet Aarts kansloos. Mathijssen bracht Ramon Krijnen en Kevin van Andel om de aansluitingstreffer te forceren, maar de thuisploeg reeg de kansen aaneen. In fases werd de verdediging compleet uit elkaar getrokken. Een aantal reddingen van Aarts, scrimmages die in positieve zin uitvielen voor RBC en de paal stonden meerdere tegentreffers in de weg.

In de slotfase werd Gino Pieter nog naar voren gestuurd en Voeten zag een goede kopbal van de doellijn gered worden. Met nog een aantal minuten op de klok werd een persoonlijke fout opnieuw RBC fataal. De ingevallen Tak ging de fout in met een pass op van Andel, waarna Steenbergen razendsnel het gat achter de centrumverdediger benutte om de definitieve nekslag te geven, 3-0. Na het derde doelpunt werd Pieter weer naar achteren gedirigeerd om erger te voorkomen.

Door de 3-0 nederlaag kan RBC zich gaan opmaken voor een eventueel periodekampioenschap. Volgende week gaat de ploeg van Mathijssen op bezoek bij METO. Bij winst is RBC zeker van de eerste periode. (Foto: Arthur Verbraak)

Steenbergen - RBC 3-0 (1-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Skender Memisi, Sebastian Verhulst, Gino Pieter, Dennis Wilting (Ramon Krijnen); Lars de Voogd, Thom van Unen, Jari Voeten; Furkan Demir (Kevin van Andel), Jovanni van Nijnatten (Joey Tak), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 34' Thom Luijks 1-0; 50' Jordy Dam 2-0; 85' Roy van Gils 3-0

Scheidsrechter: L.J. Uitterhoeve