Monsteroverwinning voor RBC JO12

15-10-2016

ROOSENDAAL - RBC JO12 speelde tegen Sarto JO12, de nummer laatst in de competitie. De boys van Ramon Krijnen behaalden een monsteroverwinning van 17-1 en pakten de eerste plaats in de competitie. Een verslag van Rob Schijvenaars:

Een wedstrijd waar onderschatting op de loer ligt bij de nr. 3 uit de competitie tegen de nummer 13, tevens hekkensluiter. Trainer Ramon had zijn spelers hiervoor gewaarschuwd, daarentegen wilde hij wel het doelsaldo opkrikken. Vooraf werd gezegd minimaal dubbele cijfers. Uiteraard zijn dit vooraf gevaarlijke uitspraken, zeker ook omdat door een knieblessure Mohamed Amezian niet inzetbaar was voor deze wedstrijd.

De 1e helft was het alleen maar RBC dat domineert. Ook mede omdat ze op een keurige grasmat speelden die door de regenval het spel heel snel maakte. Dit was zeker in het voordeel van onze jongens die allen goed technisch begaafd zijn. De verdediging van RBC speelde heel hoog (vanaf de middelijn). Dit resulteerde in constante druk toe naar de goal van Sarto! De 1-0 kwam al snel van de voet van RBC zijn aanvallende uitblinker Nizar. Kort daarop een mooie combinatie van Simon naar Nizar die de 2-0 binnenschoot. Door een fraaie actie die begon vanuit onze verdediging, snel naar het middenveld en zonder te aarzelen naar onze aanvaller scoorde............jawel Nizar de 3-0 binnen. Even leek het of RBC het zo wel goed vond, gelukkig scoorde Jay vanuit een actie en schot in de 16 meter de 4-0. Toen viel het weer heel even stil en kwam geheel onverwacht Sarto over de middenlijn en kwam uit een totaal onverwachte hoek op 4-1. De spelers van RBC waren eigenlijk stomverbaasd en werden hierdoor gelukkig weer extra gemotiveerd. Ook een uitblinker van de laatste weken Naufel scoorde een mooi doelpunt 'korte hoek kruising'’ 5-1. Terwijl wij dachten net voor rust dat dit het wel was scoorde.............weer Nizar nog even de 6-1. Ja en wat moet je dan als trainer in de rust met een 6-1 voorsprong en een tegenstander die'met alle respect'’ veel te licht is voor deze klasse. Ramon deed het enige juiste en vertelde met emotie en gebalde vuisten dat dit nog zeker niet genoeg was, en hij in de 2e helft nog veel meer van zijn elftal verwachtte!

In de 2e helft bracht hij ook Daniel in die gelukkig weer ging voetballen op zijn oude niveau. Vanuit een schot zo rond de 16 meter scoorde Daniel al heel snel de 7-1.
Sarto was helemaal de weg kwijt en wist niet hoe te reageren op het voetballend geweld van onze oranje-witten. Ook een speler die steeds beter gaat voetballen Olivier zette een mooie aanval op waardoor Naufel 20 meter voor de goal werd getackeld. Naufel nam deze vrije trap in 1 keer, keeper liet los en daar was Daniel die de 8-1 binnen kopte. RBC rook bloed en schoot vanaf dit moment vanuit alle hoeken, hierdoor maakte alweer Daniel van zeker 20 meter de geweldige 9-1. En dan een aanval waar de gehele verdediging bij betrokken was. Thijmen naar Tijn die naar Mesut, door naar Simon die hem in de loop van Ilyas meegaf en de 10-1 maakte. De dubbele cijfers waren binnen!!!!!!!!!! Natuurlijk vonden onze jongens dit niet genoeg en kwam de bal mede door hard werken van Collin bij Yousri terecht en boem 11-1. Tja... en daar was dan weer Nizar met de 12-1. Heel even kregen we een uitbraak van Sarto vanaf links. Hier bewees keeper Jayden door een goede redding dat hij zonder veel te doen te hebben gehad, goed geconcentreerd kan zijn. 13-1 weer Daniel, 14-1 Naufel, dan 2 keer heel snel achter elkaar 15 en 16-1 beide van Alban. Toen keek de scheids op zijn horloge en wilde de wedstrijd afluiten. Echter hij liet de aanval doorgaan en gaf Daniel een voorzet tegen de achterlijn van Sarto naar Jay die in de allerlaatste seconden de 17-1 op het bord zette. Einde wedstrijd!

Even genieten,  maar het gemak van deze wedstrijd snel vergeten! Over 2 weken de Roosendaals derby RBC – Roosendaal. Door sommigen ook wel genoemd als de Feyenoord – Ajax van deze competitie. Aan trainer Ramon nu de taak om iedereen hiervoor scherp te zetten! 4 wedstrijden en 12 punten, klasse jongens en vol trots de nummer 1 van de ranglijst sinds vandaag.