RBC JO8 pakt winst tegen Unitas '30 JO8

15-10-2016

 

ETTEN-LEUR - In de kou en met miezerregen moest RBC JO8 in alle vroegte aantreden tegen Unitas '30 JO8 en waren alle boys al vroeg aanwezig op Sportpark De Lage Banken in Etten-leur. Een verslag van Nathalie Goossens:

De opstelling was helemaal anders dan de jongens de voorgaande wedstrijden gespeeld hadden. Met Elijah als keeper, Jayden & Vince achterin, Tijs & Finn op het middenveld en Colin & Kean voorin begonnen we wat onwennig en ging het gelijk op. Na een aantal pogingen van Colin en Finn die net naast gingen of gepakt werden door de keeper was het Kean met een afstandsschot die de brilstand van het bord af schoot. Unitas '30 kwam er niet echt uit maar RBC wist elkaar vandaag niet zo goed te vinden. Een aantal acties met een corner tot gevolg waren het gevaarlijkst. De corners werden erg goed genomen door Colin maar ze kregen de bal er steeds net niet in. Wederom met een afstandsschot was het nu Finn die op een mooie manier voor de 0-2 zorgde. RBC bleef kansen creëren maar tot een doelpunt kwam het niet. Unitas '30 kwam er 1x gevaarlijk uit maar Elijah stond goed op te letten en kon de bal tot corner verwerken. De corner genomen door Unitas '30 leidde de 0-3 in voor RBC. Imran had een prima actie over bijna het gehele veld en gaf een mooie assist op Colin, die prima afronde oog in oog met de keeper. Met de 0-3 stand gingen de jongens op naar de ranja.

In de 2e helft was het spelbeeld hetzelfde, RBC in de aanval en Unitas kwam er nauwelijks uit. Na een handsbal bij Unitas '30 was het Tijs die de penalty mocht nemen, helaas spatte de bal op de lat uiteen. De corner die volgde werd wel binnengeschoten bij de 2e paal door Tijs, 0-4. De acties bleven komen maar of te laat overspelen of schoten die naast gingen waren steeds het gevolg. 10 minuten later was het Vince die de 0-5 op het scorebord zette met een mooi schot met links. Daar hadden de jongens op getraind donderdag dus de uitvoering was meteen succesvol. Bij een uittrap van de keeper kon Vince de bal opvangen en meteen afronden, 0-6. Vince was nu helemaal los en zorgde er met een solo vanaf de middellijn zelf voor dat hij een hattrick kon maken. Unitas '30 kon niet veel anders dan de bal proberen zover mogelijk weg te schieten. Delco stond echter goed op zijn post en had met een hele harde bal de assist op Tim die de bal 1 op 1 met de keeper koelbloedig binnenschoot. Vince was met 2 goals in de slotminuten de topscorer van vandaag en zorgde voor de 0-10 op het scorebord.

Aankomende week moeten de mannen weer hard trainen en hebben ze een oefenwedstrijd op het programma staan. Aanstaande zaterdag wacht namelijk een moeilijke wedstrijd tegen het nog ongeslagen Bavel.