RBC langs ODIO

16-10-2016

 

ROOSENDAAL - RBC heeft het treffen met nummer laatst ODIO winnend afgesloten. In het eigen Herstaco Stadion werd het uiteindelijk 3-1. De concurrenten HSC'28 en METO verloren hun wedstrijd, waardoor alleen Alliance nog als naaste achtervolger dichtbij RBC staat. Over twee weken kan de Roosendaalse club de eerste periodetitel in de wacht slepen met winst op bezoek bij METO.

De ploeg van hoofdtrainer Danny Mathijssen moest noodgedwongen gewijzigd beginnen tegen de bezoekers. Kevin van Andel was niet fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen. Gino Pieter begon daardoor in de punt en Jovanni van Nijnatten begon als rechtsbuiten. Op het middenveld was een plek in geruimd voor Jari Voeten.

Binnen het kwartier kwam RBC op voorsprong. Skender Memisi speelde Pieter goed vrij die het overzicht behield en de geheel vrijstaande Anwar Tarfit de kans bood om de 1-0 aan te tekenen. De thuisploeg kon de score echter niet uitbouwen. Memisi schoot op de paal, evenals Van Nijnatten. Een schot van Voeten werd met een uitgestoken been van de goalie uit het doel gehouden en een goed afstandsschot van Mike Schalk werd door de doelman met een mooie safe verwerkt tot corner. ODIO kwam na een half uur op gelijke hoogte na een miscommunicatie achterin. Thom van Unen was de schlemiel door de gelijkmaker achter zijn eigen doelman Thierry Aarts te schieten.

Na de rust kwam RBC al snel weer op voorsprong. Een soloactie van Tarfit werd gepromoveerd tot doelpunt. Daarna was het lang wachten op de bevrijdende 3-1. Van Nijnatten zag zijn schot voorlangs gaan, van Unen schoot in kansrijke positie tegen een speler van ODIO aan en een leep stiftje van Lars de Voogd kon voor de doellijn gered worden. Een kwartier voor tijd was het echter wel raak. Van Nijnatten trok naar binnen en schoot in de lange hoek de 3-1 binnen (zie foto).

Door de overwinning blijft RBC koploper in de vierde klasse B. Stadsgenoot Alliance volgt op twee punten. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - ODIO 3-1 (1-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Joey Tak, Dennis Wilting; Skender Memisi (Sebastian Verhulst), Lars de Voogd, Thom van Unen, Jari Voeten (Furkan Demir); Jovanni van Nijnatten, Gino Pieter, Anwar Tarfit (Michiel Kuipers)

Scoreverloop: 14' Anwar Tarfit 1-0; 30' Thom van Unen e.d. 1-1; 51' Anwar Tarfit 2-1; 74' Jovanni van Nijnatten 3-1

Scheidsrechter: G.F. van Rooden

Aantal toeschouwers: 214