RBC JO9 speelt goed toernooi bij Feyenoord

05-10-2016

ROTTERDAM - De jongens van JO9 waren op uitnodiging van Feyenoord afgereisd naar Rotterdam om deel te nemen aan het mini toernooi aldaar. Een verslag van Willy Heeren:

Vandaag verzamelden we om 14 uur op sportpark Varkenoord om ons te meten met de samenwerkende voetbalpartners van Feyenoord. We waren ingedeeld bij VOC, VELO en Feyenoord JO9-2.

RBC - VELO
De aftrap van de eerste wedstrijd was om 15.00 uur. Na een goede voorbereiding begonnen onze jongens wat onwennig aan de wedstrijd. Er stond behoorlijk wat wind en de jongens kwamen niet echt onder de druk van de tegenstander uit, waardoor we na 6 minuten met 0-1 achter kwamen. Net voor rust werd de ruststand op 0-2 gezet. Echt goede kansen wisten we niet te creëren. Levi liet op links wel 2 hele mooie schijnbewegingen zien waarmee hij 2 tegenstanders prachtig passeerde, wat dan voor RBC als hoogtepunt van de 1e helft genoteerd werd. De 2e helft kwamen we beter voor de dag en we wisten kort na rust via een corner de stand op 1-2 te brengen, toen Jassim alert reageerde en de bal binnen schoot. De eindstand van deze wedstrijd werd hierdoor op 1-2 bepaald.

RBC - Feyenoord
Om 16.00 uur mochten we aantreden tegen Feyenoord, die hun eerste wedstrijd met 9-2 wisten te winnen. Ardie en ik gaven de jongens de opdracht er fel op te zitten en de tegenstander vroeg onder druk te zetten als we de bal niet hadden. Tegen Feyenoord schoten onze jongens uit de startblokken en ze lieten Feyenoord nauwelijks voetballen. Er werden heel veel felle duels uitgevochten aan de zijkanten en met name Jens stond goed zijn mannetje rechtsachter. Met een paar mooie reddingen van onze betrouwbare sluitpost Tycho wisten we in de 6e minuut zelfs op voorsprong te komen via een knap schot van Jort. Dit smaakt naar meer dachten ze en na nog een grote kans gemist te hebben, wist Daan met een zacht rollertje de keeper te verschalken die uit zijn doel was gekomen om onze aanval af te kunnen slaan. Kortom: een zeer verdiende 2-0 voorsprong met rust. Maar onze jongens dachten dat ze de wedstrijd wel zouden winnen, want we stonden immers met 2-0 voor! De 2e helft wisten we behoorlijk lang stand te houden en waren we diverse keren zelfs bij een 3-0 voorsprong. Uiteindelijk ging het toch mis en wist Feyenoord in de 17e, 21e en in de laatste minuut via een prachtig schot in de kruising, alsnog de winst na zich toe te trekken. De coach van Feyenoord bedankte ons voor deze mooie wedstrijd waarin veel strijd en passie geleverd was, en waarin hij aangaf dat zij onverdiend hadden gewonnen. Een mooi compliment jongens!

RBC - VOC
Op naar de laatste wedstrijd tegen VOC, waarin we wat meer positiewisselingen toepasten. Dit ging goed en we kregen deze wedstrijd behoorlijk wat kansen. Na de 1-0 van Nigel, was het de beurt aan Jassim om te scoren. Hierna bepaalde Bickel via een bekeken schot de ruststand op 3-0. De tweede helft werd Thomas centraal achterin geplaatst en Nigel mocht het als rechtsachter gaan waarmaken. De jongens vingen de aanvallers goed op en Remco gooide er nog maar eens een Johan Cruijff versnelling uit en passeerde hierbij mooi 2 tegenstanders. Halverwege de 2e helft ging Jassim rechtsachter spelen en Nigel rechtsvoor. Na deze wisseling werd de eerste de beste aanval via links, waarbij Daan een bekeken steekpass afleverde op Nigel die mooi vrij liep beheerst afgerond. Eindstand 4-0, snel douchen en de complimenten in ontvangst nemen van een goed toernooi. Wij willen iedereen die in grote getale mee was gekomen bedanken voor hun support en steun.

Op naar het volgende toernooi op 23 oktober a.s. bij RCL te Leiderdorp!