RBC alleen aan kop na overwinning in Nispen

09-10-2016

 

NISPEN - RBC staat na vanmiddag alleen bovenaan in de 4e klasse B. Daar had het wel vier seizoenen voor nodig. De Roosendalers wonnen zelf op bezoek bij NSV met 0-3 en zagen tot tevredenheid dat METO en HSC '28 in een onderling duel niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel.

RBC begon gewijzigd aan het duel met vorige week. Ramon Krijnen kon door een opgelopen blessure aan de enkel niet van start gaan. De linksback die vorige week nog doel trof zit voorlopig nog aan de kant. Zijn plaats werd ingenomen door Dennis Wilting (zie foto). Op het middenveld werd Skender Memisi vervangen door Jari Voeten. Kevin van Andel kon wel starten, maar moest al snel vervangen worden door een hamstringblessure.

De ploeg van hoofdtrainer Danny Mathijssen startte goed. Vooral via de linkerkant was Anwar Tarfit weer zeer dreigend. De topscorer slalomde zich langs meerdere tegenstanders, werd licht aangeraakt en liet zich vallen. De scheidsrechter wuifde echter een strafschop weg. De Roosendalers kregen meerdere corners, maar konden daar weinig mee. RBC kwam na een afgeslagen voorzet wel op voorsprong. De mee opgekomen Gino Pieter wist met een lage voorzet Jovanni van Nijnatten te bereiken die binnenschoot.

RBC leek ook snel op 0-2 te komen toen aanvoerder Lars de Voogd met een schitterende pass Van Nijnatten alleen voor de doelman wist te zetten, maar de keeper kon redden. Van Andel schoot de rebound naast de goal. Hierna werd de rechtsbuiten meteen gewisseld ten faveure van Memisi. Doelman Thierry Aarts had weinig te duchten van de aanvallers van NSV in de eerste helft. Buiten enkele hachelijke situaties wist de thuisploeg geen kansen te ontplooien.

In de tweede helft drukte RBC de club uit Nispen steeds verder naar achteren. De tweede goal van de oranje-witten was daardoor een kwestie van tijd. Na een fout in de verdediging van NSV kon Van Nijnatten zijn tweede maken. RBC speelde NSV daarna helemaal overhoop en de thuisploeg kon niets anders dan tegenhouden. Dat moest RBC een aantal keer bekopen met een flinke overtreding. Tarfit liet zich tien minuten voor tijd afleiden na discriminerende opmerkingen vanaf de kant. De Roosendalers pakten de draad na het incident weer op en RBC's nummer veertien leek sportief revanche te nemen, maar net voor hij de bal over de keeper heen kon lepelen werd hij licht uit balans gebracht waardoor de bal over ging. Memisi bracht zijn naam met een goed ingeschoten bal wel op het scorebord, 0-3.

Door het gelijke spel van METO en HSC '28 staat RBC nu alleen aan de leiding in de 4e klasse B. Alliance volgt op twee punten. (Foto: Arthur Verbraak)

NSV - RBC 0-3 (0-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Joey Tak, Dennis Wilting; Lars de Voogd, Thom van Unen (Tijmen Bot), Jari Voeten (Ahmet Dayi); Kevin van Andel (Skender Memisi), Jovanni van Nijnatten, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 0-1 Jovanni van Nijnatten, 0-2 Jovanni van Nijnatten, 0-3 Skender Memisi

Scheidsrechter: J.A.A. de Pijper