RBC ontmoet oude bekende

30-09-2016

 

ROOSENDAAL - RBC ontmoet zondag in SVC een oude bekende. RBC treft de mannen uit Standdaarbuiten sinds de doortstart voor de vierde maal als tegenstander in de competitie.

In het eerste seizoen na het faillissement behaalde RBC bij SVC de titel in de 5e klasse en promoveerde SVC als nummer 3 mee naar de 4e klasse. In het seizoen daarna speelden de twee clubs in de 4e klasse C en D. Vanaf het seizoen 2014-2015 spelen RBC en SVC samen in de 4e klasse B. Alle ontmoetingen werden tot nu toe door RBC gewonnen: 3-1, 4-0 en 4-1.

SVC boekte dit seizoen een overwinning bij BVV '63, maar verloor van DEVO, METO en NSV. De blauw-witten staan dan ook slechts op de 12e plaats. RBC staat na de overwinning op Achtmaal van vorige week nog steeds op de 3e plaats. Daarnaast tankten de mannen van trainer-coach Danny Mathijssen afgelopen dinsdag ook nog eens extra vertrouwen door in een oefenduel zaterdag 3e klasser Tholense Boys met 4-2 te verslaan. De oranjehemden gaan dan ook op jacht naar drie punten om te proberen het gat met koploper METO zo snel mogelijk te dichten. METO gaat op bezoek bij Schijf. De nummer 2 Alliance speelt thuis tegen Noordhoek.

De wedstrijd tegen SVC staat onder leiding van scheidsrechter Den Ridder. De Pupil van de Week is Senne Wielaard.

Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Herstaco Stadion en kosten € 3. SeizoenClubCard houders van RBC kunnen hun kaart afhalen bij de kassa en hebben gratis toegang.