Tarfit schenkt RBC winst

25-09-2016

 

ACHTMAAL - RBC heeft vanmiddag een zwaar bevochten overwinning geboekt op Achtmaal. In het gelijknamige dorp keken de Roosendalers lang tegen een brilstand aan. De paal, de lat en twee afgekeurde goals stonden een voorsprong in de weg. In de slotfase was het Anwar Tarfit die RBC alsnog de overwinning bracht.

RBC begon met dezelfde elf als tegen DEVO vorige week. De oranje-witten trokken meteen het initiatief naar zich toe. Kevin van Andel zag een pegel via de hand van de keeper op de lat uiteen spatten. Daarnaast waren er afstandsschoten van Thom van Unen, Tarfit en Van Andel. Na de openingsfase zakte RBC weg en kansen werden tot tien minuten voor de rust niet meer gecreëerd. Aanvoerder Lars de Voogd kreeg toen dé kans op de openingstreffer, maar meer dan een zacht rollertje kon de middenvelder niet produceren.

Vlak voor rust leek RBC dan toch op voorsprong te komen. Jovanni van Nijnatten wist Skender Memisi te bereiken die van dichtbij hard raak schoot. Het doelpunt werd door buitenspel afgekeurd. Achtmaal kwam sporadisch voor het doel van doelman Thierry Aarts. Hij hoefde echter geen enkele keer in te grijpen.

In de tweede helft werd van Nijnatten gewisseld voor RBC JO17-speler Ali Boukayouht en ging de ploeg van hoofdtrainer Danny Mathijssen steeds meer tegen de klok spelen. Achtmaal liep steeds meer achteruit, kansen waren schaars en naarmate de tijd vorderde werd RBC steeds onzorgvuldiger in de passing. Een kwartier voor tijd moest Gino Pieter weer naar voren gestuurd worden. De mandekker kon na een goede pass van Ramon Krijnen de voorsprong aantekenen, maar opnieuw werd het doelpunt afgekeurd. Tarfit was daarna ook enkele keren dichtbij een treffer. Oog in oog met de doelman schoot hij op de benen van de goalie en niet veel later zag hij zijn afstandsschot via de binnenkant van de paal uit het doel gaan. Uiteindelijk was het toch RBC's nummer veertien die vrij voor de keeper werd gezet en de score opende. Tergend langzaam zag hij zijn inzet over de doellijn gaan.

Voor het doelpunt was RBC goed weggekomen toen een hoge voorzet voor het inkoppen was, maar de buitenspeler van Achtmaal schrok zo van die kans dat hij zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal zag belanden. Na het doelpunt van Tarfit stuurde Achtmaal iedereen naar voren, maar het slotoffensief werd simpel afgeslagen.

Tarfit werd na afloop met luid gejuich onthaald door de RBC-aanhang. "Nadat Gino (Pieter red.) in de punt werd gezet en ik er achter kwam te spelen kon ik gemakkelijk voor het doel komen. Die ene kans toen ik alleen voor de keeper kwam, had ik af moeten maken, maar gelukkig viel hij alsnog vlak voor tijd. Het was moeilijk voetballen, ook omdat die kansen er niet ingingen. Maar als je zo scoort vlak voor tijd is het extra lekker," zo liet hij weten.

In de vierde klasse B is alleen METO nog zonder puntverlies. Alliance verspeelde twee punten op bezoek bij DIOZ. RBC blijft op de derde plek staan met drie punten achterstand op METO. De oranjehemden zijn Alliance tot op een punt genaderd. (Foto: Arthur Verbraak)

Achtmaal - RBC 0-1 (0-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Joey Tak, Ramon Krijnen; Lars de Voogd, Skender Memisi, Thom van Unen; Kevin van Andel, Jovanni van Nijnatten (Ali Boukayouht / Dennis Wilting), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 0-1 Anwar Tarfit

Scheidsrechter: G.M.J. Tunders