Primeur in Achtmaal

23-09-2016

 

ROOSENDAAL - RBC en Achtmaal troffen elkaar nog nooit in competitieverband, dus is zondag wat dat betreft een primeur. Wel speelden beide teams vorig seizoen een oefenwedstrijd tegen elkaar. RBC was daarin met 3-0 te sterk. Daarmee kregen de oranjehemden eigenlijk te weinig, want het aantal kansen was een veelvoud van het uiteindelijk aantal gescoorde goals.

Achtmaal speelt dit seizoen voor het eerst in haar historie in de 4e klasse. De ploeg van trainer John van Aert pakte vorig seizoen een periodetitel in de 5e klasse en promoveerde ten koste van Koewacht via de nacompetitie (zie foto). Dit seizoen begon Achtmaal met een nederlaag tegen buurman Schijf (1-2) en een overwinning op BVV '63 (1-2) en staat dan ook keurig in de middenmoot.

RBC staat op de derde plaats en heeft een achterstand van 3 punten op de koplopers METO en Alliance. Die spelen respectievelijk thuis tegen Noordhoek en uit tegen DIOZ.

Hoewel Achtmaal en RBC zondag elkaars tegenstander zijn, is er ook een overeenkomst tussen beide clubs. Allebei worden namelijk gesponsord door PLUS Gommers. De hoofdsponsor van de RBC Voetbal Academie is tevens shirtsponsor van Achtmaal.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Tunders. De aftrap aan de Buntweg in Achtmaal is om 14.30 uur.