Sterk begin bekerseizoen RBC JO8

10-09-2016

ROOSENDAAL - Het jongste team van RBC, JO8, is sterk aan het bekerseizoen begonnen. In het Herstaco Stadion werd deze keer SC Gastel JO9-2 met 25-0 verslagen. Een verslag van Nathalie Goossens:

Vandaag stond voor de jongens van RBC JO8 de eerste wedstrijd in het stadion gepland. Helaas kan Kean de komende weken nog niet meedoen i.v.m. een gebroken arm, maar is hij er wel altijd om zijn teamgenoten aan te moedigen. Na een goede overwinning afgelopen woensdag op Roosendaal JO9-4 uit begonnen de jongens vol goede moed aan de tweede bekerwedstrijd tegen SC Gastel JO9-2.

Na een goede warming up kwamen ze onder luid applaus met het clublied uit de speakers het veld oplopen. Na zwaaien en handjes schudden kon de aftrap genomen worden. De jongens kwamen erg goed uit de startblokken want binnen 2 minuten was het Colin die de 1-0 binnen schoot. Na een mooie assist van Delco was het enkele minuten later Finn die de 2-0 binnen schoot. De jongens bleven goed samenspelen en zo gebeurde het dat het met de rust 10-0 stond voor RBC. De 9-0 is nog even het vermelden waard, na een goede bal van achteruit aan de middenvelders was het Imran die een mooie assist gaf op Delco die daardoor makkelijk kon afronden met een ontzettend hard schot. Elijah 2x, Vince 1x, Finn 2x, Delco 3x,  Colin 1x , Jayden 1x waren de doelpuntenmakers in de eerste helft.

Na wat drinken en instructies van coach Melissa kwamen de jongens weer terug het veld op. Voordat goed en wel alle ouders weer zaten was er alweer 2x gescoord door Vince op aangeven van Jayden en Elijah.  Na een zeldzame uitbraak van het best spelende meisje van SC Gastel was het Tim die RBC op de nul hield. RBC bleef ook in de tweede helft verder erg gretig en er werd nog 13x gescoord zodat de uiteindelijke stand van 25-0 op het scorebord kwam. De doelpunten werden in de tweede helft gemaakt door Vince 6x, Jayden 3x, Tijs 3x, Elijah 1x, Colin 1x, Finn 1x.

Na de penalty´s en het bedanken van de tegenstanders hebben de jongens een luid applaus van de ouders in ontvangst genomen. Op naar de eerste competitie wedstrijd tegen Beek Vooruit.