RBC speelt gelijk tegen GDC

19-07-2016

WOUWSE PLANTAGE - RBC heeft haar oefencampagne in juli afgesloten met een gelijkspel. Tegen zaterdag tweedeklasser GDC werd het 2-2.

RBC JO19-keeper Rick Eichelsheim verdedigde het doel de gehele wedstrijd. Gino Pieter werd in de spits geposteerd geflankeerd door Anwar Tarfit en Amin Auolad Ali. Het middenveld bestond uit Fathi Dayi, Lars de Voogd en Thom van Unen. Ramon Krijnen begon nu als linksback en liet op die positie een positieve indruk achter.

GDC bleek al snel een sterkere tegenstander te zijn dan Olympia '60. Het tempo lag een stuk hoger, maar RBC kon dat tempo gemakkelijk bijbenen. Het was ook de thuisploeg die de kansen liet noteren via Pieter. Zijn eerste schot ging net langs de kruising en niet veel later kwam hij alleen voor de goalie, maar zijn inzet werd gepareerd. Zijn derde kans was wel raak. Hij nam de bal aan en schoot met een volley direct raak.

Achterin stond het gedurende het gehele duel als een huis. Er werd slechts een kans weggegeven in de tweede helft die goed werd gered door Eichelsheim. De keeper was echter wel verantwoordelijk voor de twee tegentreffers die RBC incasseerde. Bij de vrije trap van ruim 25 meter ging de bal dwars door zijn handen en in de tweede helft glipte andermaal een hoge bal door zijn vingers.

Na de onverwachte gelijkmaker leek de Roosendaalse ploeg even van slag. Na vijf minuten werd de draad weer opgepakt en via een cadeautje van de goalie van GDC kwam RBC toch weer op voorsprong. Anwar Tarfit kon Pieter bereiken die simpel kon binnenschieten, 2-1. Tussendoor moest Van Unen door middel van een blessure naar de kant. JO19-speler Nabil Ajroud was zijn vervanger. De buitenspeler liet met zijn passeerbewegingen en het afjagen bij balverlies positieve dingen zien.

In de tweede helft bleef RBC in het eerste gedeelte de bovenliggende partij. Een inzet van De Voogd belandde op de lat. Bij een vrije trap in het strafschopgebied - na een foutieve terugspeelbal - schoot Pieter hard op het aluminium. Even daarvoor was GDC weer op gelijke hoogte gekomen. De Roosendalers lieten nog enkele fraaie aanvallen zien, maar het laatste kwartier kreeg RBC het moeilijk. Pieter, De Voogd en Tarfit werden eruit gehaald. Krijnen liet tegen het einde van het duel ook aan de kant weten er door heen te zitten. Het was daarom vooral een kwestie van tegenhouden, maar de verdediging bleef fier overeind.

In augustus pakt RBC de draad weer op en begint de voorbereiding op het bekertoernooi dat vanaf 21 augustus van start gaat. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - GDC 2-2 (2-1)

Scoreverloop: 1-0 Pieter, 1-1 teg., 2-1 Pieter, 2-2 teg.

Opstelling RBC: Rick Eichelsheim; Mike Schalk (Michiel Kuipers), Roel van der Veen, Joey Tak, Ramon Krijnen; Fatih Dayi (Ahmet Dayi), Lars de Voogd Mike Schalk), Thom van Unen (Nabil Ajroud); Amin Auolad Ali (Thom van Unen), Gino Pieter (Fatih Dayi), Anwar Tarfit

Scheidsrechter: J. Brummer