RBC ingedeeld in 4e klasse B

01-07-2016

 

EINDHOVEN - De KNVB heeft vandaag de competitie indeling voor het seizoen 2016 - 2017 bekend gemaakt. RBC is, net zoals vorig seizoen, ingedeeld in de 4e klasse B. De tegenstanders komend seizoen zijn Achtmaal, Alliance, BVV '63, DEVO, DIOZ, HSC '28, Lepelstraatse Boys, METO, Noordhoek, NSV, ODIO, Schijf en SVC.

Lepelstraatse Boys en DEVO promoveerden vanuit de 5e klasse. Lepelstraatse Boys pakte de titel in de 5e klasse A en DEVO in de 5e klasse B. Achtmaal promoveerde ook vanuit de 5e klasse, maar via de nacompetitie. Daarin waren zij te sterk voor 4e klasser Koewacht.

Schijf en DIOZ speelden vorig seizoen in de 4e klasse D. Schijf eindigde daarin op de vierde plaats. DIOZ handhaafde zich via de nacompetitie door 5e klasser Vogelwaarde te verslaan.

Alliance degradeerde vanuit de 3e klasse. Zij werden in de nacompetitie uitgeschakeld door RBC's voormalige competitiegenoot SC Gastel. Met de degradatie van Alliance is de oudste stadsderby van Roosendaal weer in ere hersteld. De derby werd voor het eerst gespeeld op 15 september 1918 en eindigde toen op Kalsdonk in 3-3. Vooral met name in de jaren '20, '30 en '40 van de vorige eeuw werden roemruchte veldslagen uitgevochten tussen de twee oudste clubs van de stad. De laatste keer dat Alliance en RBC elkaar troffen was in 1977 in het het bekertoernooi. Alliance was toen met 3-1 te sterk.