Narek, Larissa en hun moeder moeten blijven

17-06-2016

 

ROOSENDAAL - Narek Soeprigian, speler van RBC U12, dreigt Nederland te worden uitgezet, samen met zijn zus Larissa en hun moeder. De 11-jarige RBC-er is geboren en getogen in Nederland, maar moet volgens het plan van staatssecretaris Dijkhoff dit jaar nog vertrekken uit Nederland en verkassen naar Armenië, het land in de Zuidelijke Kaukasus waar zijn ouders vandaan komen, maar waar Narek zelf nog nooit is geweest.

Narek, Larissa en moeder blijken door een fout in de procedure geen geldige verblijfsvergunning te hebben. Zijn vader, die vijftien jaar geleden naar Nederland kwam, heeft er wel één en hoeft niet terug naar zijn geboorteland.

RBC vindt het uitzetten van Narek, Larissa en hun moeder onmenselijk. Dit mag niet gebeuren. Als je in Nederland geboren bent en hier al 11 of 14 jaar woont, mag je niet worden uitgezet. Narek voelt zich RBC-er. Narek is RBC-er.

RBC verzoekt daarom iedereen de petitie te ondertekenen die de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, dhr. Dijkhoff, er toe moet brengen zijn hart te laten spreken en deze kinderen en hun moeder in Nederland te laten blijven.