KNVB certificeert RBC

11-06-2016

 

ROOSENDAAL - De KNVB heeft RBC officieel gecertificeerd als Regionale Jeugdopleiding. RBC is daarmee één van de tien clubs in geheel Nederland die dit predicaat mag voeren.

De KNVB-ambassadeurs Ben Kannekens en Adrie Derijck reikten vandaag tijdens de RBC Familiedag het certificaat uit aan RBC-voorzitter Jos Hermsen. Derijck roemde het doorzettingsvermogen van RBC om hogerop te komen en sprak de verwachting uit dat het met deze uitstekende voetbalopleiding zeker moet gaan lukken.

RBC-voorzitter Hermsen bedankte iedereen binnen de club die zich heeft ingezet om de gewenste certificering te verkrijgen, maar roemde vooral de kartrekkers Noud Bominaar, Vincent van Son en Gommy Nooijens.

RBC is op dit moment de enige amateurvereniging in het zuiden van Nederland die regionaal gecertificeerd is. Ook is het de enige 4e klasser die deze status bezit. De andere regionaal gecertificeerde clubs zijn AFC uit Amsterdam, Excelsior Maassluis en Koninklijke HFC uit Haarlem, die uit gaan komen in de 2e divisie, DVS '33 Ermelo, Hercules uit Utrecht en Be Quick 1887 uit Haren, die uit gaan komen in de 3e divisie, de Hoofdklassers Excelsior '31 uit Rijssen en DOVO uit Veenendaal en de 1e klasser Alphense Boys uit Alphen aan den Rijn. Het is duidelijk dat RBC op dit moment een unieke positie inneemt in de Nederlandse voetbalwereld.

Nu RBC de status van Regionale Jeugdopleiding heeft verkregen, heet de voetbalopleiding vanaf vandaag RBC Voetbalacademie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noud Bominaar, Vincent van Son en Gommy Nooijens