RBC U9 wint Strijthagen Cup

06-06-2016

 

SCHAESBERG - Afgelopen weekend was de 40e editie van de Strijthagencup in Schaesberg. RBC U9, dat niet één wedstrijd verloor, was één van de deelnemers en kreeg uit handen van de burgemeester van Landgraaf de beker voor de 1ste prijs. Een verslag van Charel Habets:

Op zondag 5 juni, als RBC gelijk speelt tegen Bavel en niet promoveert naar de 3de klasse, staan in Schaesberg de vaders met tranen in de ogen. Van verdriet, omdat RBC niet door is naar de 3de klasse en van geluk, omdat voor hun neus op dat moment hun kroost de 1ste prijs pakt in hun poule F03. De beker wordt uitgereikt door de burgemeester van Landgraaf aan onze jongens en dit zijn hun namen: Shendell Coffie, Samir Asry, Luque Casas Diaz, Anouar Didi, Remco Heeren, Johan Holzken, Daan Huijbregts, Floris Kollen, Jort Nelis en Damian Schravemade. Trainer Gommy Nooijens en teammanager Charel Habets stonden met een glimlach het tafereel mede aan te kijken. Hier hun avontuur:

Vrijdag 3 juni was het zover. Op weg naar Schaesberg waar de 40e editie van de Strijthagencup werd gespeeld. Toen bij RBC het verzoek voor deelname  binnenkwam, ging er een grote glimlach bij de teammanager op zijn gezicht en die riep tegen zichzelf: "Hier gaan wij naar toe! Toernooi in Limburg, mijn geboorteland. Dat wil ik die knapen ook eens laten zien!" De trainer, spelers en ouders waren al vanaf het begin blij met de gedachte een meerdaags toernooi mee te maken. Er werd een slaapplaats geregeld in chalets op camping High Chaparral in Oirsbeek. Van daaruit zou de reis naar Schaesberg op het veld van Strijthagen, niet zo ver meer zijn. Vrijdag avond rond 19.00 uur kwamen eindelijk als laatste de trainer, teammanager en de laatste 2 spelers aan. Zij dachten een korte weg te nemen over België, maar kwamen veel fileleed tegen. De ouders van de jongens waren ook nieuwsgierig en hadden met hun kroost ook op de camping geboekt. Vrijdag was aankomen en eten. Wat hadden de moeders goed gezorgd! Samen aan een buffet van zoveel verschillende lekkere hapjes was een culinair hoogtepunt. Gesmuld werd er van al dat lekkers en na het eten nog even een balletje trappen  in de speeltuin. Om 21.00 uur lagen de jongens te pitten.

's Morgens om 08.00 uur stonden die moeders dan in ons chalet het ontbijt klaar te maken …super. De lunch werd in eetzakjes voor ieder persoonlijk naar wens  klaargemaakt. Afgesproken was de eerste dag in “uit” tenue te spelen. De oranje kleuren van RBC zullen nooit meer vergeten worden in Schaesberg! Bij het stadion werd duidelijk hoeveel mensen aanwezig zijn als 35 F-teams en mini-F teams, E teams en Dames teams op een dag bijeen komen. Het grote veld, waar veel teams hun tenten hadden opgeslagen, was een grote modder-met-gras-plein geworden door de regen van de vorige dagen. De ouders van RBC U9 waren toen helemaal blij met de camping in Oirsbeek.

Om 10.00 uur begon het toernooi voor RBC in poule F03. Tegenstanders waren VVG ´25, Schaesberg F1, TV Rodenkirchen 2 en SC Rondorf. Proberen zo veel mogelijk te winnen was de boodschap. De plaatsing in de poule voor de volgende dag was afhankelijk van de plaats in de poule op de eerste dag. Tegen VVG ´25 werd het 0-0. Even wakker worden. Daarna werd Rodenkirchen 2 - RBC ook 0-0. Bij SC Rondorf – RBC werd de goal gevonden: 0-7. Jort begon het doelpunten festijn, waarna Damian, Daan, Floris (2x) en Johan ( 2x) de eindstand op 7-0 brachten. RBC- Schaesberg F1 werd een 2-1 overwinning, waar Floris 2x het doel wist te vinden. We werden 2e in de poule. Met 1 goal tegen en geen verloren wedstrijd een super resultaat!

Alles gegeven en toen de meegekomen kroost worstelde met het Limburgs heuvelland bleek, dat bergbeklimmen ook gevaarlijk is. De pijntjes werden snel vergeten toen een half uur later de jongens terug in Oirsbeek het zwembad opzochten. Toen de BBQ na een reis door Limburg, Brabant en België eindelijk werd afgeleverd, was de volgende poule bekend. Alleen Duitse tegenstanders en voor Gommy de uitdaging van zijn leven. Het werd Rodenkirchen 1, FC Spich 1, Falke Bergrath en DJK Durscheid 1 (een team met alleen meisjes!). Voor Gommy namen, die hij niet kon uitspreken. Gaf niet. Met voetbal werd alles duidelijk gemaakt. Na de BBQ, die weer door de ouders was geregeld en meer dan voldoende was, werd er nog wat getafeltennist en de jongens zwommen of voetbalden. Toen het Nederlands elftal was uitgespeelt, lagen ze al te slapen.

Zondag morgen om 8.00 uur kwamen de moeders weer voor ontbijt, met of zonder eitje, ons verwennen. Het programma voor zondag begon om 13.25 uur en dus bedankten we de campingeigenaar voor de goede ontvangst en gingen om 12.00 uur weer naar Schaesberg. De modderpoel was nog groter geworden en de hoeveelheid parkeerplaatsen nog minder. Gaf niet. Deze dag in het “thuis” tenue: oranje shirt, witte broek en blauwe kousen, wilden de jongens alles geven! En Gommy probeerde Duits te praten, maar dat klonk erg Nederlands.

Wij trapten af tegen Rodenkirchen 1. In de 5e minuut maakte Johan de 1-0 omdat de keeper de bal niet goed wegspeelde. 15 minuten later de volgende tegenstander DJK Durscheid 1. In de 2e minuut maakte Floris de 1-0 toen Anouar een corner nam en de bal bij Floris kwam. De dames hielden daarna alle ballen tegen en het bleef 1-0. 30 minuten later was 1FC Spich 1 de tegenstander en kwamen de jongens eindelijk los. In de 1e minuut ving Jort de bal op voor de goal en maakte de 1-0. In de 6e minuut maakte Floris met een precies schot in de rechter beneden hoek de 2-0. In de 11e minuut zette Johan door vanaf de middenlijn en passeerde de keeper: 3-0. In de 14e minuut schoot Shendell ver uit en Johan zag wat mogelijkheden en liep direct naar de goal en werkte prima af: 4-0. Om 15.45 uur werd in Schaesberg al een klein feestje gebouwd toen RBC 1 op 1-0 stond. De jongens gingen voor de laatste wedstrijd tegen Falke Bergrath. In de 8e minuut werdt Luque genadeloos geschoffeld: penalty! Johan nam het karwei op zich en knalde de bal via de keeper in de goal: 1-0. In de 10e minuut maakte Damian vanaf rechts met een schitterende boogbal de 2-0. Remco liet daarna nog eens zien wat hij kan: de Johan Cruijff dribbel. Het paste allemaal in het plaatje voor de jongens, die voor het laatst in deze samenstelling als RBC U9 samen speelden.

Bij de prijsuitreiking door de burgemeester van Landgraaf stonden de jongens vooraan om de beker: 1ste prijs F3 poule, in ontvangst te nemen. De vaders hadden tranen in hun ogen vanwege de mooie prestatie van hun jongens net als de moeders. Of waren er ook tranen vanwege het niet promoveren van RBC 1, wat net was binnen gekomen? We zullen het wellicht nooit weten. Wel staat de beker al in het supporterscafé in het Herstaco Stadion. Proficiat en allemaal veel succes voor de volgende competitie!