Wordt RBC na 96 jaar opnieuw 3e klasser?

31-05-2016

 

ROOSENDAAL - Vier jaar na de herstart heeft RBC de mogelijkheid om de 3e klasse te bereiken. De laatste keer dat de oranje witten in deze klasse speelden is inmiddels 96 jaar geleden.

In 1920 werd RBC, toen nog onder de naam Oranje Wit, ongeslagen kampioen van de 1e klasse van de Brabantsche Voetbalbond en promoveerde naar de 3e klasse. Dit kampioenschap was het vijfde achtereenvolgende van de gouden generatie uit de jaren tien van de vorige eeuw. De mannen van Kalsdonk bereikten de 3e klasse acht jaar na de oprichting.

Wordt RBC na 96 jaar opnieuw 3e klasser? Zondag staat het te gebeuren! Dan valt de beslissing of RBC naar de 3e klasse promoveert of niet. De oranje witten moeten dan in de laatste finalewedstrijd tegen Bavel een 1-0 achterstand zien weg te werken. Wij roepen u op om allemaal naar het Herstaco Stadion te komen om de Trots van Roosendaal te onderstenen en naar de overwinning te schreeuwen. Promotie naar de 3e klasse is nu binnen handbereik. Kom naar het stadion! Tot zondag!