Vierde plaats voor RBC U9 in Strijen

28-05-2016

STRIJEN - RBC U9 behaalde een vierde plaats op een toernooi van Strijen. Een verslag van Charel Habets:

Het was al weken bekend: Bij Hellevoetsluis was de weg afgesloten voor al het verkeer. Een alternatieve route via de tol-tunnel naar 's-Gravendeel was nu de route naar Strijen. Door de toernooi organisatie was voorgesteld om RBC U9 bij het E1 programma in te delen. Op een zonnig sportpark werden wij hartelijk ontvangen en kregen wij een kleedkamer aangewezen, die we niet hoefden te delen. Gommy zat in Drenthe voor een cursus van de KNVB en dus was Jovanni van Nijnatten voor het eerst officieel aan het werk met zijn toekomstig team. Van de huidige RBC U9 gaan zeven spelers door naar RBC JO10. Dat nieuwe team begint vanaf volgende week onder Jovanni´s leiding te trainen. Maar eerst dus nog een toernooi met dit team en komend weekeind nogmaals een meerdaags toernooi in Landgraaf meemaken.

In een poule met Strijen E1, Kogelvangers E1, IFC E2 en RBC U9 moest eerst tegen IFC E2 worden gespeeld. Wat onszelf in vorige toernooien wel gebeurde, zag het publiek nu bij de tegenstanders. Hoewel de jongens van de tegenstanders een kop groter waren, stonden deze nog te slapen. Met Shendell in doel en Anouar vanwege enkelblessure afwezig, moesten onze 8 veldspelers het dus gaan doen! De opdracht was: proberen zo goed mogelijk resultaat weg te zetten! Samir, Luque, Johan, Daan, Floris, Jort, Damian en Remco werden elke wedstrijd opgesteld en of gewisseld. Het toernooi aftrappen tegen IFC E2. Je zag de gedachten in de gezichten van de tegenstander: "Ze zijn wel klein ..toch?" Tijdens deze wedstrijd werd al veel energie gebruikt. In de 9de minuut werd de 1-0 gescoord door Floris op een assist van Luque. 5 minuten later werd ook nog de 2-0 gescoord door Johan op een pass van Jort. In de 15de minuut was het voorbij en konden de jongens moegestreden genieten van siroop en een boterham. Want na 20 min. stond de volgende wedstrijd op het programma.

Tegen Kogelvangers E1 werd weer met maximale dosis energie gesmeten en werd in de 3de minuut 1-0 gescoord. Damian scoorde de goal. Hij liep goed door na een pass van Johan. Met alle hens aan dek werd daarna de "0" tegen behouden en stond het team nog eerste in de poule. De kleedkamer werd weer opgezocht en 20 minuten later weer de 3de en laatste wedstrijd in de poule tegen Strijen E1. Weer tegen die grote kerels en onze jongens waren er nu wel klaar mee. Toch de strijd aangaan, maar er waren steeds meer momenten, dat het tempo niet bij te benen was. Het werd al snel 0-1 en 0-2 voor Strijen. In de 3de minuut werd Johan onderuit geschoffeld door een verdediger op weg naar de goal....!!! Penalty. Johan schoot recht op de keeper en miste dus. Jammer, maar even later maakte Floris toch 2-1 na slecht wegwerken van de bal door Strijen. Maar het beste was eraf. En na 15 minuten strijd gingen de jongens met 6-1 van het veld. Het resultaat was de 2de plaats in poule A. Iets om echt trots op te zijn!

De rest kan je dan gissen. Omdat de volgende tegenstander SC Gastel E1 was en de benen niet meer wilden, wonnen zij met 8-0. De wedstrijd voor de eindplaats 3 of 4 in het toernooi was weer een strijd tegen Strijen E1. De ervaring van een uur daarvoor zat nog in die koppies en alles ging zeer doen. Weer opnieuw beginnen en maak er het beste van was dan de opdracht van Jovanni. Na de goal van Johan op een pass van Floris in de 1ste minuut kregen de jongens geen kans meer en werd de eindstand 10-1 voor Strijen. De beker voor de 4de plaats mochten de jongens dan ophalen. De uiteindelijke winnaar was SC Gastel E1.

Met deze toernooi ervaring weten de boys, die naar RBC JO10 gaan, wat hen te wachten staat in de competitie bij JO10. Goed eten en sterk worden is dan zeker noodzakelijk om strijd te kunnen leveren in het nieuwe seizoen! Maar eerst nog vrijdag naar Landgraaf meedoen met de Strijthagen Cup. Jongens en ouders, geniet ervan.