RBC verliest eerste finalewedstrijd

29-05-2016

BAVEL - RBC heeft de eerste finalewedstrijd voor promotie naar de 3e klasse verloren. De oranje witten verloren in en tegen Bavel nipt met 1-0.

Na een nerveus begin van beide ploegen trok RBC geleidelijk aan het initiatief naar zich toe. Gedurende de eerste helft liet RBC het betere veldspel zien en dat resulteerde in diverse mogelijkheden voor de Roosendaalse ploeg. Andrej Numanovic was twee keer dicht bij een treffer, Tim Egglij zag een vrije trap gekeerd worden door Glenn van Peer, de keeper van Bavel, en Remko van der Kruijssen leek bijna te profiteren van een fout door diezelfde Van Peer. Bij rust stond het echter nog 0-0.

De tweede helft gaf een ander wedstrijdbeeld te zien en gedurende de wedstrijd werd Bavel steeds sterker. De groen witten zagen in eerste instantie een doelpunt worden afgekeurd wegens buitenspel. Maar net nadat Jovanni van Nijnatten een kopbal door de Bavelse doelman gekeerd had zien worden, nam de 3e klasser dan toch de leiding door een doelpunt van Robin Adriaansen. Na de voorsprong van Bavel brak een tumultueuze periode aan. Er werden wederom twee goals afgekeurd vanwege buitenspel: één van Bavel en één van RBC. Vanwege de heftige protesten bij die laatste goal van Kevin van Andel ontving reserve-doelman Michael Kromdijk van scheidsrechter Uitterhoeve de rode kaart.

RBC heeft door de 1-0 nederlaag aanstaande zondag een overwinning met twee goals verschil nodig om promotie naar de 3e klasse af te dwingen. Trainer-coach Danny Mathijssen ziet daarvoor voldoende mogelijkheden: "Wij waren de eerste helft de betere ploeg, de tweede helft was voor Bavel. Ondanks deze nederlaag hebben we nog alle mogelijkheden om het volgende week in ons voordeel te beslissen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het goed gaat komen." (Foto: Arthur Verbraak)

Bavel - RBC 1-0 (0-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Gino Pieter, Danny Verstijlen, Joey Tak, Tim Egglij; Lars de Voogd, Remko van der Kruyssen, Jari Voeten; Papito Puriël, Andrej Numanovic (Jovanni van Nijnatten), Kevin van Andel.

Scoreverloop: 1-0 Robin Adriaansen

Scheidsrechter: L.J. Uitterhoeve