Probleemloos naar finale

26-05-2016

 

CLINGE - RBC heeft zich probleemloos geplaatst voor de finales van de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. In Zeeuws Vlaanderen werd Clinge met 2-8 vermorzeld. Tegenstander wordt nu 3e klasser Bavel.

RBC reisde met een 2-0 voorsprong af naar Clinge. Trainer-coach Danny Mathijssen had vooraf al aangegeven dat een dergelijke voorsprong voldoende moest zijn om de finales te bereiken. En dat bleek dus ook het geval.

RBC was niet naar Clinge gekomen om de voorsprong te verdedigen, maar trok vanaf het eerste beginsignaal ten aanval. Ondanks vele mogelijkheden hadden de oranjewitten een strafschop van Kevin van Andel nodig om op voorsprong te komen. Onverwachts wist Clinge toch op gelijke hoogte te komen, maar RBC nam daarna vrij snel weer een voorsprong. Opnieuw mocht Kevin van Andel plaats nemen achter de penaltystip; hij faalde wederom niet: 1-2. Bovendien moest Clinge met tien man verder na een tweede gele kaart voor Dominic de Maagt. Nog voor rust bezegelde Kevin van Andel het lot van Clinge met een hattrick. Hij schoot RBC uit een vrije trap op 1-3.

Ondanks de zekerheid van het bereiken van de finales nam RBC geen gas terug in de tweede helft. De Roosendaalse trein denderde verder over Clinge heen. Papito Puriël was onhoudbaar voor de Zeeuws-Vlaamse verdedigers en bracht de stand op 1-4. Even later werd Puriël voor de zoveelste keer getorpedeerd, waardoor Clinge met negen man verder moest. Met het oog op de komende finales werd Puriël gewisseld en kwam Andrej Numanovic in de ploeg. Net zoals in de thuiswedstrijd was Numanovic trefzeker en zette RBC op 1-5. Daarna was het de beurt aan Joey Tak. De U19-verdediger kwam mee naar voren en wist doeltreffend af te ronden: 1-6. Hierna mocht Clinge wat terugdoen via een toegekende strafschop: 2-6. Het slotakkoord was uiteraard voor RBC. Andrej Numanovic maakte zijn tweede van de avond en Jovanni van Nijnatten bracht de eindstand op 2-8. Een uitstekend resultaat vond ook trainer-coach Mathijssen: "We hebben vandaag zeer sterk gespeeld. We gaan zondag met vol vertrouwen naar Bavel."

Clinge - RBC 2-8 (1-3)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Joey Tak, Danny Verstijlen (Andreas Dalampekis), Tijmen Bot, Laszlo Boomaars; Gino Pieter, Lars de Voogd, Remko van der Kruyssen; Papito Puriël (Andrej Numanovic), Jovanni van Nijnatten, Kevin van Andel (Jari Voeten)

Scoreverloop: 0-1 Kevin van Andel (penalty); 1-1 Thomas Leegwater; 1-2 Kevin van Andel (penalty); 1-3 Kevin van Andel; 1-4 Papito Puriël; 1-5 Andrej Numanovic; 1-6 Joey Tak; 2-6 Thomas Leegwater (penalty); 2-7 Andrej Numanovic; 2-8 Jovanni van Nijnatten.

Scheidsrechter: R. Koster