Druk weekend voor RBC U9

25-05-2016

ETTEN-LEUR / ROTTERDAM - RBC U9 heeft een druk weekeind achter de rug en is weer een ervaring rijker. Een verslag van Charel Habets:

Zaterdag was het toernooi bij Unitas´30, waar de boys in de poule 2de waren en uiteindelijk met de 4de prijs naar huis gingen. In de poule werd met 2-0 van ODC F1 gewonnen, tegen JEKA F1 werd met 1-0 verloren, waarna er van Unitas´ 30 F1 gewonnen werd met 2-0 en als klap op de vuurpijl werd met 3-1 van Roosendaal F1 gewonnen. Een goede prestatie dus tegen F-teams, die in de hoofdklasse uitkwamen in de competitie. Gommy was erg tevreden met deze uitslagen. Tweede in de poule en dat gaf recht op een wedstrijd voor de derde of vierde plaats. De tegenstander werd Walcheren F1. Een spannende strijd werd in 0-0 beslist, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Shendell  had tijdens de wedstrijden goed werk verricht, bij de strafschoppen reeks hield hij er een tegen. Dat was niet genoeg want wij misten er twee. Al bij al een mooi toernooi en iedere deelnemer kreeg een herinneringsvaantje en snoepzak. En rond 13.00 uur ging ieder naar huis en ……………uitrusten, want de volgende ochtend vroeg op voor het toernooi bij Feyenoord!

Zondagochtend 6 uur ging dan weer de wekker om de hond nog gauw uit te laten, spullen pakken en op weg naar Rotterdam. Om 8.30 uur aanwezig zijn bij De Kuip. Het is een onvergetelijke dag geworden voor het team: spelers: Shendell, Samir, Anouar, Luque, Floris, Johan, Remco, Daan, Jort, Damian, begeleiders: trainer Gommy, teammanager Charel en fotograaf Willemijn Habets en voor film Nicole Huibregts. Een strakke organisatie, waar overal aan werd gedacht. De koffie stond klaar en voor de jongens altijd drinken. Broodjes en fruit voor de lunch. En dan de grasmat, die nog voor aanvang werd gemaaid. Een geweldig team van kundige scheidsrechters ging de wedstrijden fluiten. Zelfs de regen bleef weg om daarmee niemand teleur te stellen. In Brabant regende het pijpenstelen.

Dan de wedstrijden. Er werd gestart met 3 poules van 4 clubs. De jongens vochten voor wat ze waard waren. De eerste wedstrijd tegen FC s´-Gravenzande F1 werd met 0-0 gelijk gespeeld. Een kans werd gemist met een schot op de lat van Floris. Daarna was Alphense Boys F1 de tegenstander, waar de boys al in een eerder toernooi van verloren hadden. Nu werd het weer een verloren partij met 4-0. De boys kwamen niet in hun spel. Jammer maar alles moest in 15 minuten gebeuren. Na een achterstand is de valkuil groot door te graag aan te gaan vallen. Zo kreeg de tegenstander nog meer ruimte  voor het doel van Shendell. Gommy moest er eens goed voor gaan zitten om met zijn peptalk de boys tot grotere daden aan te zetten. Eindelijk tegen Spijkenisse F1 wisten de boys dan het doel te vinden. In de 3de minuut nam Jort de vrije schop op doel en via een terugketsende bal wist Luque de bal in het doel te werken. Yes…Wie heeft er ooit in zijn leven kunnen scoren in DE KUIP!!? In de 7de minuut werd het 2-0 toen Luque een steekpass naar Damian stuurde. Damian nam goed aan en werkte de bal langs de keeper in het doel. Even later moest Shendell ook nog ingrijpen na een vrije schop maar  de overwinning was binnen. Dan ben je 2de in de poule en is de volgende verdeling 4 poules van 3 clubs. Om 13.00 uur was de eerste wedstrijd tegen SC Feyenoord F1, de kampioenen van ons eigen RBC-toernooi. De kansen van Floris in de 3de minuut en Jort in de 5de minuut werden niet  omgezet in een doelpunt. In de 6de minuut viel het tegendoelpunt en werd met 1-0 verloren. Tegen Barendrecht F1 werd ook nog met 1-0 verloren door een doelpunt in de 4de minuut. De laatste wedstrijd: de 3de uit poule A, Alexandria ´66 F1,  tegen de 3de uit poule B, wij dus. De wedstrijd begon overrompelend door RBC en in de 3de minuut maakte Jort uit een vrije schop de 1-0. Maar de jongens waren moe, wat begrijpelijk was na twee van zulke toernooidagen. We zakten een beetje in en in de 6de minuut maakte Alexandria '66 de 1-1. Een minuut later werd het 1-2 uit een kopbal bij een corner. De laatste tegengoal viel in de 9de minuut en de einduitslag was 1-3. Het was een leerzame dag waar onze spelers mogen roepen, dat ze op 22 mei met 8 teams 5de zijn geëindigd in DE KUIP!!.

Deze dag zal altijd in de hoofdjes van deze spelers blijven als een topdag in hun voetbalbestaan. Als toetje werd een herinneringsmedaille opgehaald en alle teams staan bij de prijsuitreiking. Dan werd er met Bart Nieuwkoop, een oud RBC-speler, nu profvoetballer bij Feyenoord nog een teamfoto gemaakt. Moe maar voldaan keerden wij daarna naar huis. Brabant huilde nog steeds en pas in Roosendaal voorbij het Herstaco stadion waren de tranen op!

Volgende week het toernooi in Strijen en als klapper over 2 weken naar Landgraaf. Alles bij elkaar twee mooie dagen.