RBC wint eerste duel nacompetitie

22-05-2016

ROOSENDAAL - RBC heeft de eerste wedstrijd in de nacompetitie met winst afgesloten. In het eigen Herstaco Stadion werd Clinge met 2-0 verslagen. RBC kwam al vroeg op voorsprong, maar moest tot diep in de tweede helft wachten tot de tweede treffer op het scorebord kwam.

Trainer-coach Danny Mathijssen begon aan het duel in een 3-4-3 opstelling met Danny Verstijlen, Tijmen Bot en Gino Pieter centraal achterin. Tim Egglij en Joey Tak moesten als backs de ruimte benutten langs de zijlijn. Andrej Numanovic begon in de punt van de aanval, geassisteerd door Jovanni van Nijnatten en Papito Puriël.

RBC begon sterk aan het duel. Numanovic was binnen drie minuten al trefzeker. De sterke spits draaide zich met een schijnbeweging vrij en schoot in de verre hoek, 1-0. Na de 1-0 kreeg Clinge de betere kansen. Achterin stond het allerminst stabiel en vooral Bot had het lastig. Doelman Thierry Aarts moest een aantal keer redding bieden. RBC bleef voetballend wel de betere van de twee, maar de omschakelingen van de Zeeuwse ploeg bleven gedurende de gehele eerste helft gevaarlijk. Van Nijnatten kreeg na een goede pass van Lars de Voogd een uitgelezen mogelijkheid. De jongeling kreeg de bal echter niet onder controle en schoot over. Hierna kon Clinge op gelijke hoogte komen, maar de bal werd niet goed aangenomen waarna Aarts de bal simpel kon oppakken.

Het duel golfde op en neer en aan beide kanten werden kansen gemist. Puriël was twee keer dichtbij een treffer, maar ook Clinge zag een schot voorlangs zeilen. Vlak voor rust leek RBC door te drukken. De Voogd zag zijn geplaatste schot uit de kruising getikt worden en uit de toegewezen corner kopte Numanovic mis.

In de tweede helft werd Bot eruit gehaald ten faveur van Laszlo Boomaars. RBC bleef de gehele tweede helft de bovenliggende partij en zette Clinge vast op eigen doel (zie foto). Clinge kreeg – buiten een schot dat voorlangs ging – geen kansen meer. RBC daarentegen kreeg een aantal goede mogelijkheden. Van Nijnatten schoot hoog over, Egglij zag zijn afstandsschot over de kruising heen gaan en Numanovic leek zijn tweede van de middag te maken, maar via een been van een Clinge-verdediger ging zijn inzet voorlangs.

Twintig minuten voor tijd werd topscorer Kevin van Andel ingebracht, wat nieuw elan in de ploeg bracht. Uit een vrije trap kopte Verstijlen net over en zag Boomaars zijn inzet voorlangs gaan. Uiteindelijk bracht een eigen doelpunt van Clinge RBC op 2-0. Van Andel zette hoog voor, wat een makkelijke prooi voor de Zeeuwse goalie leek, maar na miscommunicatie werkte een verdediger de bal in eigen doel. Vlak na het doelpunt leek Van Andel de wedstrijd definitief te beslissen, maar zijn schot werd uit de kruising getikt.

Trainer-coach Mathijssen sprak na afloop van een terechte overwinning: "Al blijft Clinge wel een lastige ploeg met gevaarlijke counters."

Aanstaande donderdag reist RBC af naar Clinge om een ticket te bemachtigen voor de finale tegen Bavel. RBC doet dit zonder Tim Egglij. Hij pakte zijn vierde gele kaart en is geschorst. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Clinge 2-0 (1-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Joey Tak, Gino Pieter, Tijmen Bot (Laszlo Boomaars), Danny Verstijlen, Tim Egglij; Lars de Voogd, Jari Voeten; Jovanni van Nijnatten, Andrej Numanovic (Kevin van Andel), Papito Puriël (Remko van der Kruyssen)

Scoreverloop: 3' Andrej Numanovic 1-0; 74' Dominic de Maagt (e.d.) 2-0.

Scheidsrechter: H.C.A. Michielsen