Nacompetitie van start

20-05-2016

 

ROOSENDAAL - De competitie is afgesloten, het is nu tijd voor de nacompetitie. In deze laatste fase van het seizoen 2015 - 2016 heeft RBC alsnog de mogelijkheid om promotie naar de 3e klasse af te dwingen. De eerste horde die daarvoor genomen moet worden is Clinge. De Zeeuws-Vlamingen zijn de tegenstander in de 1e ronde. In twee wedstrijden wordt beslist wie zich plaatst voor de finale tegen 3e klasser Bavel. RBC begint zondag met een thuiswedstrijd, gevolgd door de return in Clinge op donderdag 26 mei.

Clinge is voor RBC geen onbekende tegenstander. In 2012, het eerste seizoen na de herstart, speelden beide teams in Clinge tegen elkaar voor de 2e ronde van de KNVB-beker. RBC, toen nog 5e klasser versloeg 4e klasser Clinge met 0-3. Dit seizoen eindigden de Zeeuws-Vlamingen op de derde plaats in de 4e klasse A en pakten de tweede periode.

RBC treedt zondag aan op volle sterkte. De selectie van trainer-coach Danny Mathijssen is, op Deion Goveia na, volledig fit. Mathijssen: "We zijn klaar voor de nacompetitie en zullen er alles aan doen om te promoveren."

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Michielsen. De aftrap in het Herstaco Stadion is om 14.30 uur. De prijs van de wedstrijdtickets is € 3 en zijn verkrijgbaar aan de kassa. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang.