Jong RBC verliest, maar pakt toch periodetitel

16-05-2016

 

HOOGERHEIDE - Een jong RBC verloor de laatste competitiewedstrijd met 6-2 van METO, maar pakte door een ruime nederlaag van SC Gastel toch de derde periodetitel.

Op de laatste dag van de competitie zou de beslissing vallen over de derde periodetitel. Die tweestrijd ging tussen SC Gastel en RBC, maar omdat beide teams toch al geplaatst waren voor de nacompetitie was de periodetitel daarvoor niet echt meer van belang. Om met een zo fit mogelijke spelersgroep aan de nacompetitie te kunnen beginnen, gaf trainer-coach Danny Mathijssen een aantal spelers rust. Daarom bestond bijvoorbeeld het middenveld geheel uit U19-spelers. Maar dat deerden de oranje witten in het begin allerminst. RBC gaf vol gas en kwam met 0-1 aan de leiding door een eigen doelpunt van een METO-speler.

In de loop van de wedstrijd begon het RBC op te breken dat het niet op volle oorlogssterkte was gestart. Uiteindelijk trok METO de 0-1 achterstand recht, kwam op gelijke hoogte en liep uit naar maar liefst een 6-1 voorsprong. Uiteindelijk werd het nog 6-2 doordat een METO-speler wederom in eigen doel scoorde. Na afloop van de wedstrijd bleek dat RBC de derde periodetitel toch had binnengehaald omdat concurrent SC Gastel met maar liefst 10-1 van kampioen Victoria '03 verloor.

Volgende week gaat de belangrijke nacompetitie van start. RBC start dan met een thuiswedstrijd tegen Clinge, de winnaar van de tweede periode uit de 4e klasse A.

METO - RBC 6-2 (0-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts (Michael Kromdijk); Andreas Dalampekis, Gino Pieter (Lars de Voogd), Mike Schalk, Laszlo Boomaars; Sebastian Verhulst, Rick Santbergen, Aaron Dekkers; Jovanni van Nijnatten (Kevin van Andel), Andrej Numanovic, Remko van der Kruijssen

Scoreverloop: 0-1 Dennis Wilting e.d., 1-1 Bjorn Verbrugge, 2-1 Donovan de Weert, 3-1 Joep van Kalmthout, 4-1 Niels Adriaensen, 5-1 Bjorn Verbrugge, 6-1 Bjorn Verbrugge, 6-2 Johan van Kalmthout e.d.

Scheidsrechter: R.J.M. Peters