Focus kan op nacompetitie

08-05-2016

 

ROOSENDAAL - RBC kan zich gaan richten op de nacompetitie. De oranje witten wonnen weliswaar met 3-1 van HSC '28, maar omdat Victoria '03 vandaag met 0-5 won bij Grenswachters werden zij onbereikbaar en pakten de titel in de 4e klasse B.

RBC moest dus winnen vandaag. Jari Voeten had de eerste mogelijkheid om RBC op voorsprong te zetten, maar werd gestuit door de Heerlese doelman. Tegen de verwachting in was het juist HSC '28 dat op voorsprong kwam door een goal van Niels Huijps. Net voor rust kwam RBC echter weer op gelijke hoogte. Scheidsrechter Michielsen legde de bal op de stip na een geconstateerde handsbal binnen de beruchte lijnen. Kevin van Andel schoot de pingel foutloos in het vijandelijke doel: 1-1 (zie foto). Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft was RBC de bovenliggende partij, maar ondanks goede mogelijkheden hadden de oranje witten een eigen doelpunt van HSC '28 nodig om op een 2-1 voorsprong te komen. In de slotfase schoot Papito Puriël de bal diagonaal in het kruis en daarmee de 3-1 op het scorebord.

Ondanks dat trainer-coach Danny Mathijssen na afloop sprak van een matige wedstrijd in balbezit, vond hij de overwinning van RBC terecht: "We speelden vandaag tegen een tegenstander die alleen maar voor doel hing." Over de nieuwe doelstelling is Mathijssen heel duidelijk: "En nu volgene week vol gaan om die derde periode binnen te slepen."

Dan speelt RBC in Hoogerheide tegen METO de laatste competitiewedstrijd en valt dus de beslissing in de derde periode. Daarin gaat SC Gastel op doelsaldo aan de leiding. Zij hebben namelijk één goal meer gescoord dan RBC (+24 tegenover +23). SC Gastel ontvangt volgende week kampioen Victoria '03. De ploeg die volgende week niet de derde periodetitel pakt, neemt automatisch de tweede periodetitel van Victoria '03 over. (Foto: Arthur Verbraak)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk (Andreas Dalampekis), Gino Pieter, Danny Verstijlen, Laszlo Boomaars; Lars de Voogd, Remko van der Kruyssen, (Tim Egglij), Jari Voeten; Kevin van Andel, Jovanni van Nijnatten (Andrej Numanovic), Papito Puriël.

Scoreverloop: 0-1 Niels Huijps, 1-1 Kevin van Andel, 2-1 e.d. HSC '28, 3-1 Papito Puriël.

Scheidsrechter: A.J.P.M. Michielsen

Aantal toeschouwers: 115