RBC U9 wint toernooi BSC

06-05-2016

 

ROOSENDAAL - De competitie zit er op voor RBC U9, maar het programma boekje puilt uit van de activiteiten voor de jongens. Waren zij 2 mei nog derde geworden op het eigen toernooi, vandaag kwam de volgende opdracht: Jeugdvoetbal toernooi bij BSC Roosendaal.

Het programma boekje vermeldde: voor het eerst sinds jaren organiseert BSC Roosendaal weer een voetbaltoernooi voor de jeugd! Dat was voor de trainer een goede reden om dicht bij huis aan dit toernooi mee te doen. Vanochtend bleek een team afgezegd te hebben en werd de competitie ingekort. Met een temperatuur van meer dan 25 graden en 5 wedstrijden van 30 minuten was dat achteraf niet erg.

Voor RBC U9 was het niveau niet waar zij in hun competitie mee geconfronteerd werden. Daar lag het niveau beduidend hoger. De uitslagen verliepen van 14 goals voor 0 tegen, 12 voor 0 tegen, 11 voor 0 tegen, 9 voor 1 tegen en de minste uitslag van 6 voor en 0 tegen. Voor de trainer was deze dag  dan wel een goede oefening om het team ondanks de hoge temperatuur gemotiveerd te houden. De tien spelers mentaal heel houden voor de komende weken is dan niet zo moeilijk.

De jongens maakten zo hun eigen competitie. Zelfs de tijdelijke keeper Jort, deed mee in het goalfestival en scoorde 5 keer. Uitstekend op dreef was Floris met 15 goals, daarna Damian met 7 goals achter zijn naam. Luque maakte er 5 en Levi, Anouar en Daan scoorden 4 goals. Remco en Samir maakten beiden 3 goals. Thomas had met 1 goal de eer gered voor zichzelf en kwam daarmee ook op de lijst van goaltjesdieven. De ene goal tegen werd gescoord tijdens de wedstrijd BSC F2 tegen RBC U9.

Voldaan gingen de jongens hun prijs ophalen. Volgende week staat een toernooi bij Baronie op het programma. Veel succes jongens!