Moederdag actie bij RBC - HSC '28

06-05-2016

 

ROOSENDAAL - Zondag is het moederdag. Daarom hebben alle moeders gratis toegang bij de laatste competitie-thuiswedstrijd van dit seizoen. RBC speelt dan tegen HSC '28. Voor beide ploegen staat er veel op het spel. RBC jaagt op promotie, terwijl HSC '28 probeert de nacompetitie voor degradatie te ontlopen.

Na de winst op Victoria '03 afgelopen zondag heeft RBC nog steeds kans om de titel te grijpen. Maar dan zijn de Roosendalers wel afhankelijk van puntverlies door de koploper. Wint Victoria '03 aanstaande zondag dan is het echter kampioen. Zij spelen uit tegen Grenswachters. In afwachting van het resultaat van die wedstrijd moet RBC maar één ding doen en dat is zelf winnen. Ook in de strijd om de derde periodetitel is winst noodzakelijk. Concurrent SC Gastel, dat een beter doelsaldo heeft, speelt thuis tegen BVV '63.

HSC '28 kan de punten ook nog goed gebruiken. De ploeg uit Heerle staat op de negende plaats met twee punten meer dan SC Welberg dat op de elfde plaats staat, de positie die deelname aan de nacompetitie voor promotie/degradatie met de periodekampioenen uit de 5e klasse noodzakelijk maakt.

Trainer-coach Danny Mathijssen heeft weer de beschikking op een bijna volledig fitte selectie. Alleen Deion Goveia is nog steeds geblesseerd.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Michielsen. De aftrap in het Herstaco Stadion is om 14.30 uur. De prijs van de wedstrijdtickets bedraagt € 3. RBC SeizoenClubCard houders èn alle moeders hebben gratis toegang.