Geslaagd RBC toernooi

02-05-2016

 

ROOSENDAAL - Onder ideale weersomstandigheden vond in het Herstaco Stadion het RBC-toernooi voor F-pupillen plaats. De deelnemende verenigingen waren alle partners van de Feyenoord Academy.

Om 13.50 uur werden de acht deelnemende verenigingen voorgesteld aan het publiek (zie foto). Daarna werd er op twee velden 7:7 gespeeld. Na de poulewedstrijden vonden de kruisfinales plaats. Na de eetpauze begonnen om 17.45 uur de finalewedstrijden met als apotheose het duel om de toernooiwinst, waarin een ware broederstrijd werd gestreden tussen Feyenoord O9 (van de BVO) en SC Feyenoord F1 (de amateurs). Na de reguliere tijd stond er 1-1 op het scorebord en moesten er penalty's genomen worden. De spelers van de sportclub toonden zich hierin bedrevener dan die van de BVO.

Opvallend en knap was de derde plaats van ons eigen U9, waarmee zij enkele gerenommeerde amateurverenigingen achter zich lieten. Zo laat de voetbalopleiding van RBC zien dat er niet alleen bovenin de pyramide (U19) voldoende talent aanwezig is, maar dat er ook onderaan de basis potentieel goede spelertjes rondlopen.

De organisatie bedankt alle vrijwilligers en de scheidsrechters die zich ingezet hebben om dit toernooi tot een succes te maken. We kunnen terug kijken op een serie spannende wedstrijden met goed voetbal in een zeer sportieve sfeer!

De eindstand:

1.       SC Feyenoord F1

2.       Feyenoord O9

3.       RBC U9

4.       Spijkenisse F1

5.       VVIJ F1

6.       Barendrecht F1

7.       RCL F1

8.       VOC F1