RBC zoekt constructieve en duurzame oplossing

17-04-2016

 

ROOSENDAAL - De afgelopen week was niet de leukste in de geschiedenis van RBC. Nadat de eigenaar via de pers een geschil naar buiten heeft gebracht over de huur van het stadion, liepen de onderlinge verhoudingen helaas een flinke deuk op. Wij als vereniging hebben besloten om niet meer via de pers te communiceren, maar alle energie te steken in een constructieve en duurzame oplossing.

We willen natuurlijk wel onze spelers, trainers, medewerkers, vrijwilligers, ouders en supporters op de hoogte brengen van de ontwikkelingen. Na het eerste bericht in de krant op dinsdag hebben we zowel intern (ouders, vrijwilligers, medewerkers en supporters) als extern (o.a. sponsoren, Rimboe en FC Moerstraten) heel veel steunbetuigingen ontvangen. We zijn nu in onderhandeling met een aantal partijen en clubs om snel duidelijkheid te krijgen over een accommodatie om te trainen en de wedstrijden te spelen. Het stadion is daarbij nog niet uitgesloten, maar daarvoor zullen echter wel de nodige plooien glad gestreken moeten worden.

De trainingsaccommodatie voor het komende seizoen wordt Sportpark Vierhoeven.

Nogmaals willen we benadrukken dat het voortbestaan van RBC absoluut niet in gevaar geweest is of zal komen. We hebben in de 4 jaar na de heroprichting wel meer voor hete vuren gestaan. We denken er nu zelfs veel sterker uit te komen gezien de ontwikkelingen en de aangeboden hulp van meerdere kanten. Laten we met zijn allen de rust bewaren, vertrouwen hebben in de (nabije) toekomst en de rijen sluiten. Alleen met zijn allen hebben we kans om RBC in alle geledingen sterker en nog stabieler op de kaart te zetten. Daarnaast spreken we de hoop uit dat de spelers de rust in het koppie houden en ook zien dat we er alles aan doen om komend seizoen op een nog hoger niveau in de competities uit te komen om verder te kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. We zijn op de goede weg en we gaan hier graag met zijn allen mee verder. Of dit ook in het stadion wordt voortgezet zal de komende tijd duidelijk worden. Maar één ding is zeker: RBC leeft!