Twee kampioenen na roerige week

17-04-2016

 

ROOSENDAAL - Het was een roerige week voor RBC. Deze week kreeg de club te horen dat er van maandag tot en met vrijdag niet meer in het stadion getraind mag worden. Stoïcijns en zonder morren trokken alle teams naar Sportpark Vierhoeven om zich daar voor te bereiden op de wedstrijden van dit weekend. Met een fantastisch resultaat: U19 en U17 werden kampioen.

RBC U11 liet als eerste zien dat ze niet in de war waren geraakt van de hele situatie. De jongens van trainer Ramon Krijnen lieten Terneuzense Boys E1 alle hoeken van het stadion zien en verpletterden de kleine Zeeuws Vlamingen met 8-0. Daarna was het de beurt aan RBC U15. Zij veegden op Sportpark Vierhoeven Alblasserdam C1 met maar liefst 10-0 van de mat. Verder waren er ook nog overwinningen voor RBC U12 en U9. Alleen RBC U10 en U14 moesten de overwinning aan de tegenstander laten.

RBC U17 ging op weg naar Prinsenbeek. De boys van Peter Leesmans wisten dat zij bij een overwinning op Beek Vooruit B1 de titel in de Hoofdklasse F zouden grijpen. En dat deden ze. In een zeer spannende wedstrijd werd met 3-4 gewonnen. Door het behaalde kampioenschap promoveert RBC U17 naar de 4e Divisie.

Nadat RBC U19 vorige week directe concurrent Unitas '30 A1 in Etten-Leur op 2-2 had weten te houden, wisten de mannen van trainer Danny Mathijssen dat twee keer winnen tot het kampioenschap zou leiden. Gisteren speelde U19 tegen SC Gastel A1 en won met 6-0. Tot grote verrassing kwam er onverwacht nieuws uit Steenbergen. Unitas '30 A1 had daar namelijk zijn Waterloo geleden, waardoor RBC de titel in de schoot geworpen kreeg. Ook de oudste RBC-junioren spelen daardoor volgend seizoen in de 4e Divisie. (Foto: Arthur Verbraak)