RBC U9 kampioen

09-04-2016

ROOSENDAAL - Door zelf met 4-2 te winnen van Hoeven F1 en een gelijkspel van directe concurrent SC Gastel F1, is RBC U9 twee wedstrijden voor het eind van de competitie kampioen geworden van de 1e klasse 1.4. Een verslag van Charel Habets:

Vanmorgen was dan de dag, dat RBC U9 bij winst kampioen kon worden. Dan moest BSC F1 wel minimaal gelijk spelen tegen SC Gastel.

De wedstrijd begon met Shendell op doel. Shendell is de enige keeper van RBC U9. Het legt hem niet meer of minder druk op voor zijn presteren. Voor Shendell staan dan in de achterste linie Samir, Jort en Daan. Dit trio raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. Maar elke wedstrijd is toch weer anders. Concentratie, dat is bij deze jongens aanwezig. In de voorhoede waren voor deze wedstrijd Remco, Floris en Damian opgesteld. Reserve Luque, Johan en Anouar. Een gewijzigde opstelling, maar wel met een opdracht: winnen (door SAMEN WERKEN!). Natuurlijk wil ook de tegenstander goed presteren en dat was in het spel van Hoeven F1 ook te zien. Met verzorgd spel kan je de tegenstander dan wel verslaan, maar de passing was niet altijd nauwkeurig. In de 4de minuut werd het 1-0 door Damian na een combinatie met Floris. Overtuigen kon RBC U9 echter niet en het duurde tot de 13de minuut dat Johan de 2-0 scoorde op een assist van Floris. Intussen moest Shendell toch met een mooie safe de “0” houden. Maar door een eigen doelpunt werd het toch 2-1.

De 2de helft begon toch voorspoedig toen Floris de 3-1 scoorde na een corner. Luque schoot een minuut later op de paal, maar toen begon Hoeven toch beter te voetballen. Tot in de 29de minuut Anouar met een mooi afstandsschot de 4-1 maakte. Hoeven F1 gaf niet op en in de 30ste minuut kwamen zij met twee man alleen voor Shendell en maakten de eindstand 4-2. Hoeven bleef toch nog aandringen, maar er werd niet meer gescoord.

Je eigen wedstrijden winnen en wachten wat de andere partij doet was de afspraak. Het eerste was in ieder geval goed gedaan, net als de penalty’s na afloop van de wedstrijd: 5 voor en 3 tegen.

Om 13.00 uur. kwam dan toch het verlossende bericht: BSC F1 - SC Gastel F1 eindstand 1-1. Proficiat RBC U9, jullie zijn in het eerste jaar dat RBC met deze leeftijdscategorie meedoet, geslaagd!