Achterstand loopt verder op

03-04-2016

 

BERGEN OP ZOOM - De achterstand van RBC op koploper Victoria '03 is nog verder opgelopen. Dankzij een 2-2 gelijkspel tegen laagvlieger BVV '63 bedraagt de achterstand van de oranje witten inmiddels 4 punten en zijn ze gezakt naar de derde plaats. Ook zijn de Roosendalers de koppositie in de 3e periode kwijt.

Hoofdtrainer Martijn van Galen had zijn spelers vooraf nog zo gewaarschuwd BVV '63 niet te onderschatten: "Maar we hebben vandaag met te weinig bezieling gespeeld. Te veel spelers haalden hun niveau niet. BVV heeft weliswaar enkele aardige spelers, maar als wij ons normale niveau hadden gehaald, hadden we drie punten gepakt."

Van onderschatting leek in de openingsfase geen sprake. RBC startte ijzersterk en na goede mogelijkheden voor Kevin van Andel zette Gino Pieter RBC uit een vrije trap van Tim Egglij op een 0-1 voorsprong. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de oranje witten. Na de voorsprong zakte het spelniveau van RBC echter naar een bedenkelijk niveau. Doelman Thierry Aarts kon in eerste instantie de verkregen voorsprong nog vasthouden, maar moest uiteindelijk capituleren via een eigen doelpunt van Gino Pieter: 1-1.

Ook in de tweede helft wist RBC geen potten te breken. Het kreeg nog wel twee goede mogelijkheden via Redouan el Allaoui en Papito Puriël, maar die werden niet benut. En hoewel BVV '63 totaal niet gevaarlijk was, kwamen de Bergenaren tien minuten voor het einde toch op een onverwachte 2-1 voorsprong door Abderrahim el Fadili. RBC perste er daarna een alles-of-niets offensief uit en dat leverde uiteindelijk nog de gelijkmaker op via Deion Goveia. "Dit puntverlies hebben we puur aan ons zelf te danken," aldus een teleurgestelde, maar realistische Martijn van Galen.

Hoewel het steeds lastiger gaat worden, heeft RBC nu nog vijf wedstrijden om het gat met Victoria '03 te dichten. En als dat niet meer mogelijk blijkt te zijn, dienen de mannen van Van Galen zich in ieder geval te plaatsen voor de nacompetitie. Volgende week speelt RBC thuis tegen SVC. Victoria '03 gaat op bezoek bij Noordhoek en SC Gastel ontvangt SC Welberg. (Foto: Arthur Verbraak)

BVV '63 - RBC 2-2 (1-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Danny Verstijlen, Danny Mathijssen, Andreas Dalampekis (Andrej Numanovic); Gino Pieter, Tim Egglij, Lars de Voogd; Papito Puriël (Deion Goveia), Remko van der Kruyssen (Redouan el Allaoui), Kevin van Andel.

Scoreverloop: 0-1 Gino Pieter, 1-1 Gino Pieter (e.d.), 2-1 Abderrahim el Fadili, 2-2 Deion Goveia.

Scheidsrechter: J.A.A. de Pijper