RBC verslaat Zeeland Sport

20-03-2016

ROOSENDAAL - RBC heeft in het eigen Herstaco Stadion Zeeland Sport verslagen. Hoewel de nummer laatst verrassend een 0-1 voorsprong nam, stuurden de oranje witten de Zeeuwse ploeg met een 6-1 nederlaag terug naar Vlissingen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Redouan el Allaoui gehuldigd vanwege zijn honderdste wedstrijd voor RBC. De 23-jarige Bergenaar is nog de enige aanwezige speler uit de selectie die in 2012 gestalte gaf aan de doorstart van RBC. Waar alle andere spelers inmiddels vertrokken zijn, bleef El Allaoui RBC trouw. Daarvoor was een dankwoord van voorzitter Jos Hermsen op zijn plaats.

RBC begon overigens slecht aan de wedstrijd. Hoewel hoofdtrainer Martijn van Galen vooraf had gehamerd op beleving vanaf de eerste minuut, leek dat niet te zijn doorgedrongen tot zijn selectie. Het gevolg was een 0-1 achterstand binnen het eerste kwartier. RBC, wakker geschrokken door de onverwachte achterstand, rechtte de rug en trok vanaf dat moment het initiatief naar zich toe. De oranje witte brigade zette de tanden in Zeeland Sport en liet niet meer los. Nadat Deion Goveia al een goede mogelijkheid had gehad om de gelijkmaker te scoren, was het uiteindelijk Kevin van Andel die de stand op 1-1 bracht. Nog voor rust stelde RBC orde op zaken en liep uit naar 3-1. Eerst schoot Gino Pieter een vrije trap van Redouan el Allaoui binnen, daarna knalde Kevin van Andel een voorzet in één keer binnen.

In de tweede helft regen de kansen zich voor RBC aaneen. Papito Puriël, Gino Pieter, Lars de Voogd en Andreas Dalampekis waren dichtbij een doelpunt, maar RBC 's topscorer Kevin van Andel deed het uiteindelijk wederom twee keer. Eerst kopte hij een voorzet achter de Zeeland Sport-doelman Enrico Höweler (4-1), daarna zette hij met zijn vierde goal van de middag en zijn inmiddels 25e competitie doelpunt de 5-1 op het scorebord. Het slot akkoord was voor Andries Tolenaars. Hij tikte een voorzet van Danny Verstijlen binnen: 6-1.

Ondanks het slechte begin keek aanvoerder Lars de Voogd tevreden terug op de gewonnen wedstrijd: "Nadat we wakker geschrokken waren van de 0-1 achterstand, speelden we een prima partij en kwam Zeeland Sport er niet meer aan te pas. Met goede combinaties drukten we de tegenstander terug op eigen helft. En als je een speler als Kevin van Andel in je team hebt, kan je bijna niet verliezen. Die gast is niet te stoppen. Vandaag weer vier goals, ongelooflijk."

Omdat koploper Victoria '03 ook won, blijft RBC op de tweede plaats. Volgende week is RBC vrij. (Foto's: Arthur Verbraak)

RBC - Zeeland Sport 6-1 (3-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk (Andreas Dalampekis), Danny Verstijlen, Danny Mathijssen (Andrej Numanovic), Tim Egglij; Gino Pieter, Lars de Voogd, Deion Goveia; Papito Puriël, Kevin van Andel, Redouan el Allaoui (Andries Tolenaars)

Scoreverloop: 16' Romeo Goeleman 0-1; 29' Kevin van Andel 1-1; 37' Gino Pieter 2-1; 41' Kevin van Andel 3-1; 59' Kevin van Andel 4-1; 68' Kevin van Andel 5-1; 81' Andries Tolenaars 6-1

Scheidsrechter: S.C.A. van Zuilichem