RBC U9 wint bij Rood Wit W F1

15-03-2016

SINT WILLIBRORD - RBC U9 won afgelopen zaterdag met 0-4 bij Rood Wit W F1 en blijft daarmee koploper in de 1e klasse 1.4. Een verslag van Charel Habets:

Zaterdag 12 maart om 9.30 uur aanvang Rood Wit W F1 tegen RBC U9. Rood Wit W F1 staat op de derde plaats en RBC U9 staat voor aanvang van de wedstrijd op de eerste plaats. Het is een schitterende voorjaar ochtend. De zon schijnt op het grasveld van Sportpark De Gagelrijzen in Sint Willebrord als de mannen met de scheidsrechter het veld oplopen.

De eerste helft gaat gelijk op. Het spel speelt zich vooral op het middenveld af en in de 10de minuut komt er een corner voor de Boys. Damian schiet voor en als een duveltje uit een doosje komt Samir voor de verdediging van Rood Wit en kopt de 0-1 binnen. Samir begint met Jort en Remco in de verdediging. Shendell is weer de vertrouwde keeper. In de eerste helft vergeet RBC U9 zichzelf te belonen met meer doelpunten als Damian zich een keer vastloopt op drie verdedigers en even later Luque naast schiet als hij de bal krijgt na een voorzet van Damian. De voorhoede begint met Luque, Anouar en Damian. Rood Wit doet wel iets terug, maar ook zij schieten naast en redt Shendell enkele malen. Dus met een voorsprong van 0-1 op naar de siroop pauze.

Met 3 wissel spelers wordt elke 5e minuut een speler gewisseld. De reserve spelers, Johan, Daan en Floris  zijn dan ook al in het veld gekomen. De Boys zijn nog steeds erg bezig met hun opdrachten goed uit te voeren. Maar het resulteert nog niet in doelpunten. In de 23e minuut wordt er weer goed gecombineerd en de aanval loopt via Floris naar Johan, die afgeeft op Luque, maar zijn schot wordt op de lijn gered door de keeper. Enkele minuten later is het toch Floris, die de 0-2 scoort met een welgemikt schot. In de 30e minuut schiet Daan dan ook een keer op goal, nadat hij een afzwaaier heeft onderschept. De scheidsrechter maakt er 0-3 van! Ondertussen vergeet Samir de verdediging niet en hij moet snel hollen om de lange spitsen of met een sliding of voetballend van scoren af te houden. De boys houden dus de “0” tegengoals  op het score bord! Het loopt niet en als Remco op goal schiet wordt de bal door een eigen speler tegen gehouden. In de 36e minuut maakt Floris dan de eindstand, 0-4, na weer onderscheppen van een slecht weggewerkte bal, waana hij goed mikt en scoort.

Dan penalty schieten na afloop van de wedstrijd, meestal met vlag en wimpel gewonnen door de Boys, gaat nu niet fijn! Daar blijkt Rood Wit deze dag toch beter in te zijn en winnen dat met 6 tegen 4. Het is een ervaring op echt gras! En zo kunnen de Boys, met de overwinning op zak, in plaats van plastic korrels een keer ware klei aan hun voetbalschoenen de kleedkamer mee naar binnen nemen.