RBC - Zeeland Sport niet op zaterdagavond

10-03-2016

 

         

 

ROOSENDAAL - De wedstrijd RBC - Zeeland Sport, die op zaterdagavond 19 maart in het Herstaco Stadion zou worden gespeeld, is op verzoek van Zeeland Sport weer verplaatst naar de oorspronkelijke speeldatum zondag 20 maart. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Zeeland Sport heeft de afgelopen maanden nogal wat tegenslagen te verwerken gehad. Spelers zijn gestopt of langdurig geblesseerd waardoor personele problemen zijn ontstaan. Omdat op zaterdagavond ook nog een aantal spelers moet werken, kunnen zij volgende week geen volwaardig elftal op de been brengen.

Wedstrijden uit de zondagcompetitie kunnen met wederzijdse toestemming op zaterdagavond worden gespeeld. Nu Zeeland Sport haar toestemming heeft ingetrokken, moet de wedstrijd van de KNVB alsnog op zondagmiddag worden afgewerkt.

Het bestuur van RBC heeft bij de KNVB opheldering gevraagd omtrent de termijn waarbinnen een tegenstander zijn eerder gegeven toestemming voor het spelen op zaterdagavond alsnog kan intrekken. In de reglementen is hierover namelijk niets geregeld. De KNVB kwam tot dezelfde conclusie. Om die reden heeft RBC de KNVB gevraagd om nadere regelgeving hieromtrent.