NAC Breda laat oog vallen op Ryan Brühns

09-03-2016

 

ROOSENDAAL - NAC Breda heeft te kennen gegeven om Ryan Brühns, keeper van RBC U10, op te willen nemen in haar jeugdopleiding.

Ryan werd al enige tijd gevolgd en na twee goede stagetrainingen kwam er een telefoontje uit Breda. Of Ryan het leuk zou vinden om volgend seizoen bij NAC Breda te komen spelen. Daar heeft Ryan dus niet lang over na hoeven denken. Hij zal deel gaan uitmaken van het nieuw te vormen E-pupillen team. NAC Breda start aankomend seizoen voor het eerst met E-pupillen. Dit om talenten eerder te kunnen binden aan de club zodat deze niet door andere betaald voetbalorganisaties van buiten de regio worden weggehaald.

Ryan, afkomstig van DVO '60, maakt sinds 2014 deel uit van de RBC voetbalopleiding. Doordat zijn grote broer Jordi Brühns al sinds 2012 hier keept, was dit geen onbekend terrein voor hem. Dus zodra de mogelijkheid zich voor deed om mee te kunnen doen aan de jaarlijks, door RBC georganiseerde instuifdagen, bedacht hij zich geen moment en liet zich dan ook van zijn beste kant zien. Leuk detail is dat Ryan als veldspeler geselecteerd werd, maar doordat er nog geen keeper was bij het nieuwe U10, Ryan zich spontaan aanbood om te willen gaan keepen. Dit beviel hem en zijn trainers zo goed, dat hij besloot om de handschoenen aan te houden.

RBC wenst deze jonge onverschrokken keeper veel plezier en succes in Breda. (Foto: Bram Visser Fotografie)