RBC opnieuw te sterk voor ODIO

06-03-2016

ROOSENDAAL - RBC was vandaag opnieuw te sterk voor ODIO. Na de 0-8 overwinning in Ossendrecht, wonnen de oranje witten deze keer 'slechts' met 5-1.

ODIO wilde zich revancheren voor de grote thuisnederlaag en zich sowieso niet nog een keer laten afslachten. Met name in de eerste helft speelde ODIO een prima partij, vond ook RBC's hoofdtrainer Martijn van Galen: "Wij begonnen matig aan de wedstrijd. ODIO probeerde druk te zetten en dat lukte aardig." Desondanks was de eerste mogelijkheid voor RBC direct een goal. Aanvoerder Lars de Voogd schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen: 1-0. In het restant van de eerste helft wist RBC zich niet veel kansen te creëren: Danny Verstijlen kopte rakelings voorlangs en Remko van der Kruyssen schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. En hoewel ODIO zelf ook niet echt gevaarlijk werd, hielden de groenwitten vrij gemakkelijk de marge beperkt tot één goal.

In de tweede helft gooide RBC het over een andere boeg. Na zo'n tien minuten kopte Danny Verstijlen een corner tegen Tim Egglij aan, waarna de bal over de doellijn rolde: 2-0 (zie foto). Twee minuten later echter verkleinde invaller Rob van der Poel namens ODIO de achterstand alweer tot 2-1. Drie minuten later lag de bal opnieuw in het net, maar nu achter ODIO-keeper Stefan Bogers. Papito Puriël schoot een voorzet van Kevin van Andel binnen en zette RBC op 3-1. Daarmee was het verzet van ODIO gebroken. RBC's topscorer Kevin van Andel bracht de ploeg uit Ossendrecht de genadeklap toe met twee doelpunten. Eerst promoveerde hij een vrije trap tot doelpunt en schoot later de 5-1 eindstand op het scorebord. Tussendoor keurde scheidsrechter Loos nog een doelpunt van Andrej Numanovic af wegens een overtreding van de RBC-spits. Na de matige eerste helft was Martijn van Galen redelijk tevreden over het spel na rust: "De tweede helft scoorden we makkelijk en dat resulteerde in een 5-1 winst. Ondanks dat het spel wat wisselvallig was, winnen we toch ruim tegen een goed spelende tegenstander."

Ondanks de overwinning blijft de achterstand van RBC op de koploper 2 punten. Victoria '03 versloeg HSC '28 in de slotminuut met 1-0. Volgende week spelen beide clubs een uitwedstrijd. RBC reist af naar Woensdrecht voor een ontmoeting met WVV '67, terwijl Victoria '03 in Bergen op Zoom aantreedt tegen BVV '63. (Foto: Supportersvereniging RBC)

RBC - ODIO 5-1 (1-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Gino Pieter, Tim Egglij, Danny Verstijlen, Laszlo Boomaars; Danny Mathijssen (Andries Tolenaars), Lars de Voogd, Deion Goveia (Andrej Numanovic); Papito Puriël, Remko van der Kruyssen (Redouan el Allaoui), Kevin van Andel

Scoreverloop: 17' Lars de Voogd 1-0; 56' Tim Egglij 2-0; 58' Rob van der Poel 2-1; 61' Papito Puriël 3-1; 68' Kevin van Andel 4-1; 86' Kevin van Andel 5-1

Scheidsrechter: G.J.H. Loos