Revanche voor strijdlustig RBC

28-02-2016

 

PUTTE - Een strijdlustig RBC won vandaag met 0-4 bij Grenswachters en kreeg daarmee de gewenste revanche. Het team van Martijn van Galen had tegen deze ploeg nog wat recht te zetten vanwege het slechte resultaat in de thuiswedstrijd.

Met de overwinning op Grenswachters sloot RBC de 2e periode af en steeg daardoor naar de eerste plaats. Pas op Paaszaterdag weten de Roosendalers of ze ook daadwerkelijk periodekampioen zijn, want dan speelt Victoria '03 zijn inhaalwedstrijd tegen NSV.

RBC deed vandaag in ieder geval wat het moest doen. Ondanks het belabberde speelveld van Sportpark De Buizerd combineerden de 'kunstgrasvoetballers' van RBC naar hartelust en de ploeg uit Putte had daar totaal geen antwoord op. De oranje witten namen dan ook een terechte voorsprong. Tim Egglij zette met een geweldig afstandsschot RBC op 0-1. Net voor rust verdubbelde Papito Puriël de voorsprong, op aangeven van Redouan el Allaoui, en zochten beide ploegen met een 0-2 ruststand de kleedkamers op.

Ook in de tweede helft was RBC de bovenliggende partij en breidde het de voorsprong gestaag uit. Laszlo Boomaars schoot RBC naar 0-3 en Papito Puriël schoot op aangeven van Andrej Numanovic met zijn tweede goal van de middag de 0-4 op het scorebord. Daarna waren er nog goede kansen voor Andries Tolenaars en Gino Pieter, maar zij zagen hun pogingen stranden.

Hoofdtrainer Martijn van Galen was zeer tevreden over de prestatie van zijn team: "Een mooie overwinning met mooie doelpunten. De omstandigheden waren niet goed: een slecht veld en veel wind. Het kwam dus ook aan op strijdlust. Zowel voetballend en als team hebben we een stabiele wedstrijd gespeeld."

In de reguliere stand werd SC Gastel gepasseerd en steeg RBC weer naar de tweede plaats op de ranglijst. De achterstand op Victoria '03 werd verkleind tot 2 punten. De koploper heeft echter nog een wedstrijd tegoed. (Foto: Supportersvereniging RBC)

Grenswachters - RBC 0-4 (0-2)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Gino Pieter, Danny Mathijssen (Andreas Dalampekis), Danny Verstijlen, Laszlo Boomaars; Lars de Voogd, Tim Egglij, Redouan el Allaoui (Deion Goveia); Kevin van Andel, Andrej Numanovic (Andries Tolenaars), Papito Puriël

Scoreverloop: 0-1 Tim Egglij, 0-2 Papito Puriël, 0-3 Laszlo Boomaars, 0-4 Papito Puriël

Scheidsrechter: J. van Belzen