Geslaagde bijeenkomst RBC Netwerk

24-02-2016

 

ROOSENDAAL - RBC Netwerk, de businessclub van RBC, hield gisteren in het supporterscafé zijn tweede bijeenkomst van dit seizoen. Mede door de aanwezigheid van Eric Hellemons werd het een geslaagde avond.

De avond begon met een heerlijk buffet, dat was verzorgd door Broodjeszaak De Smalle Pijp. Daarna was het woord aan mister RBC, Eric Hellemons. De geboren Kruislander vertelde er trots op te zijn dat hij 25 jaar bij RBC had mogen spelen en trainen en dat de club hem mede heeft gemaakt tot de persoon wie hij nu is.

Hij gaf zijn gehoor een kijkje in zijn voetbal- en trainerscarriere. Mooie verhalen over zijn jeugd in Kruisland, zijn overgang naar RBC op 14-jarige leeftijd, over Gerrie Voets ("Een belachelijk goede voetballer en de enige echte mister RBC.") en andere RBC-spelers. Over de trainingen van de helaas te vroeg overleden Epy Drost ("Elf tegen elf!"), die hem liet debuteren in het Zuiderpark bij FC Den Haag, en andere RBC-trainers. Maar ook over zijn verdriet over het faillissement van zijn RBC en zijn avonturen bij het Turkse Genclerbirligi ("Kwam als geroepen ter verwerking van het faillissement"), Hoek en SC Gastel, om daarna te belanden bij zijn huidige werkgever NAC Breda.

Hellemons hield de aanwezigen voor dat alleen het hebben van talent niet voldoende is om aan de top te komen. Er zelf alles voor willen doen, veel trainen, keihard werken en teamgeest zijn nodig om daar uiteindelijk wel te komen. Een mooie afsluiting en wijze woorden die de huidige RBC-ers zeker ter harte zullen nemen.

Na een dankwoord van RBC Netwerk's voorzitter Kees van Hassel aan Eric Hellemons, voor zijn komst naar het Herstaco Stadion, werd de avond afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

RBC Netwerk heeft als doel het verbinden van bedrijven en organisaties in Roosendaal en omgeving. Door het houden van bijeenkomsten in een informele sfeer creëren we een platform waar deelnemers zowel zakelijk als maatschappelijk een meerwaarde zullen ervaren. Een levendig netwerk met als gezamenlijk doel om RBC naar een hoger niveau te brengen.